Περιβαλλοντική αφύπνιση με όχημα τη ρομποτική για τους «Μικρούς Επιστήμονες στον Δήμο Αριστοτέλη»

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από την Eduact και την Ελληνικός Χρυσός.

Περισσότερα από 210 παιδιά και νέοι του Δήμου Αριστοτέλη  έχουν αποκτήσει μέχρι σήμερα πρόσβαση σε εξειδικευμένη γνώση υψηλού επιπέδου μέσω του πολυδιάστατου εκπαιδευτικού Προγράμματος «Μικροί Επιστήμονες στον Δήμο Αριστοτέλη», που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την επιστημονική εκπαιδευτική ομάδα της Eduact σε συνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός.

Φέτος, το πρόγραμμα αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται περαιτέρω, επιδιώκοντας, πέρα από την κατάκτηση δεξιοτήτων από τους μαθητές, την ευαισθητοποίησή τους για τα θέματα της κοινότητας όπου κατοικούν. Η νέα θεματική θέτει στους συμμετέχοντες την πρόκληση να προβληματιστούν και να προτείνουν καινοτόμες λύσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής τους, ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες. Απώτερος σκοπός του φετινού προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν και να οικειοποιηθούν έννοιες που αφορούν στο περιβάλλον, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την κλιματική αλλαγή και την κυκλική οικονομία. Στην κατεύθυνση αυτή, και με την ρομποτική ως όχημα και εργαλείο, τα παιδιά καλούνται να αναπτύξουν βιωματικά την προσωπική τους Περιβαλλοντική Αφύπνιση (Environmental Awareness), που θα ενισχύσει τις υπεύθυνες επιλογές στην καθημερινή τους ζωή, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή.

Επιπλέον, τα παιδιά που συμμετέχουν για τρίτη χρονιά θα γνωρίσουν το FIRST® LEGO® LEAGUE, ενώ οι έφηβοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Train your Brain τα προηγούμενα χρόνια, θα εμπλακούν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία αναλαμβάνοντας τον ρόλο προπονητή των παιδιών μικρότερης ηλικίας.

Τα εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M (το πολύπτυχο Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics), θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους στις τοπικές κοινότητες του Στρατωνίου, του Νεοχωρίου, της Μεγάλης Παναγίας και του Παλαιοχωρίου  στη ΒΑ Χαλκιδική με τη συμμετοχή άνω των 200 παιδιών και νέων. Η δυνατότητα πρόσβασης των οικογενειών της ΒΑ Χαλκιδικής σε ένα σύγχρονο και άκρως επίκαιρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι μια μοναδική πρωτοβουλία που οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν έμπρακτα ήδη εδώ και δύο χρόνια.  Ειδικά για την περίοδο 2020-21, έχουν επιπλέον προβλεφθεί και ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η συνεργασία της «Ελληνικός Χρυσός» με τον καταξιωμένο εκπαιδευτικό φορέα Eduact για το πρόγραμμα «Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη» βραβεύτηκε το 2020 στα Hellenic Responsible Business Awards. H συνέχισή του για τρίτη χρονιά επιβεβαιώνει το ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον της εταιρείας να στηρίζει την τοπική κοινωνία όπου δραστηριοποιείται, προσφέροντας στα παιδιά και τους νέους την ευκαιρία να αναπτύσσουν τις δεξιότητες, γνωστικές και κοινωνικές, που θα τους καταστήσουν τους υπεύθυνους πολίτες του αύριο.

Λίγα λόγια για την Eduact

Το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Eduact-“Δράση για την Εκπαίδευση”, καταργεί τα σύνορα της τυπικής εκπαίδευσης του σήμερα και εισάγει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα παιδιά του αύριο. Μέσα στην εξαετή του θητεία στον χώρο της μη τυπικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, τον κώδικα και την εκπαιδευτική ρομποτική, η Eduact λαμβάνει πρωτοβουλίες στον χώρο της σύγχρονης εκπαίδευσης εφαρμόζοντας πρακτικές που έχουν στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με όραμα να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, με καινοτομία και ποιότητα στην εκπαίδευση, η Eduact δίνει έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων σε προγράμματα που διαμορφώνουν νέους με ηγετικά χαρακτηριστικά και κοινωνική ευαισθησία. 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Eduact, 2311286369

info@eduact.org

Λίγα λόγια για την Ελληνικός Χρυσός

Η Ελληνικός Χρυσός είναι μια μεταλλευτική εταιρεία χρυσού, αργύρου, μολύβδου και ψευδαργύρου, με έδρα την Αθήνα. Από το 2003 μέχρι και σήμερα αναπτύσσει και λειτουργεί με υπευθυνότητα, ασφάλεια και υπό τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους, τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, τα οποία αποτελούνται από τρία μεταλλευτικά έργα: Μεταλλείο Στρατωνίου-Μαύρων Πετρών, Μεταλλείο Ολυμπιάδας, Έργο Σκουριών.

Συνεχίζοντας μία μεταλλευτική ιστορία 25 αιώνων, η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας με επενδύσεις που ξεπερνούν το $1 δισ., απασχόληση περίπου 2.000 εργαζόμενων, ενεργή στήριξη των τοπικών προμηθευτών και σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοβουλίες και έργα υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Από το 2012, λειτουργεί ως θυγατρική της EldoradoGoldCorporation, μία καναδική μεταλλευτική εταιρεία με 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, ανάπτυξη και λειτουργία μεταλλείων ανά τον κόσμο.

Απάντηση