Πρόσληψη 1.000 δασολόγων και δασοπόνων μέσω ΟΑΕΔ ζητά το ΥΠΕΝ

Την άμεση  υλοποίηση ειδικού προγράμματος πρόσληψης εποχιακού προσωπικού από ανέργους, ενταγμένο στον ΟΑΕΔ, χρονικής διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, ζητά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ν. Ταγαράς από τον αρμόδιο υπουργό και πολιτικό προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Γ. Βρούτση.

Ειδικότερα το αίτημα αφορά  σε πεντακόσιους (500) Δασολόγους ΠΕ, τριακόσιους (300) Δασοπόνους ΤΕ και διακόσιους (200) Διοικητικούς ΔΕ (συνολικά 1000 θέσεις) προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που προκύπτουν για τηνολοκλήρωση της αναμόρφωσης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, για το  Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και για την άμεση εκπόνηση και υλοποίηση διαχειριστικών μελετών των δημοσίων δασών της χώρας, καθώς και για την  εκπόνηση μελετών και εκτέλεση έργων προστασίας και αποκατάστασης ζημιών σε δάση και δασικές εκτάσεις και εδάφη από φυσικές καταστροφές (φωτιές, πλημμύρες).

«Με δεδομένα τα ανωτέρω ως απαρέγκλιτες υποχρεώσεις, για την κάλυψη αναγκών των Δασικών Υπηρεσιών, οι οποίες σήμερα είναι αντικειμενικά υποστελεχωμένες από πλευράς επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, κρίνεται απαραίτητο να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί άμεσα ειδικό πρόγραμμα πρόσληψης εποχιακού προσωπικού από ανέργους, ενταγμένο στον ΟΑΕΔ, χρονικής διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, που να αφορά σε πεντακόσιους (500) Δασολόγους ΠΕ, τριακόσιους (300) Δασοπόνους ΤΕ και διακόσιους (200) Διοικητικούς ΔΕ (συνολικά 1000 θέσεις)», αναφέρει ο κ. Ταγαράς.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι με άλλο έγγραφο, προς στον υπουργό Εσωτερικών ο κ. Ταγαράς ζητεί να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη 300 μονίμων υπαλλήλων Δασολόγων – Δασοπόνων (20 για την κεντρική υπηρεσία – 280 για τις Αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες) προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο της η Δασική Υπηρεσία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: