«ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠ.ΠΑΝΑΣ : ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ».


Με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου συναντήθηκε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σειρά θεμάτων που απασχολούν το ΕΚΑΒ Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του Βουλευτή  για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Κασσάνδρας με διασώστες, καθώς ήδη έχει φέρει το συγκεκριμένο ζήτημα και στη Βουλή καταθέτοντας Επίκαιρη Ερώτηση στον Υφυπουργό Υγείας κ.Κοντοζαμάνη.

Η  στελέχωση του ΕΚΑΒ Κασσάνδρας, όπως τόνισε ο κ. Πάνας , κρίνεται επιβεβλημένη και για την εξυπηρέτηση των πολιτών της Κασσάνδρας, αλλά  και λόγω της κατακόρυφης αύξησης του πληθυσμού τη θερινή τουριστική περίοδο. Παράλληλα, επεσήμανε στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ , πως η ιδιάζουσα γεωμορφολογία της περιοχής δυσχεραίνει την πρόσβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και χάνεται πολύτιμος χρόνος διακομιδής των ασθενών.

Ο κ. Παπαευσταθίου ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα ζητήματα της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα  και για τις ελλείψεις στο  ΕΚΑΒ Κασσάνδρας, δηλώνοντας πως θα ανταποκριθεί  σε μέγιστο δυνατό βαθμό στα δίκαια αιτήματα που αφορούν την Χαλκιδική. Μάλιστα κοινή διαπίστωση υπήρξε, ότι πέρα από τις μετακινήσεις προσωπικού και τις προσλήψεις επικουρικών απαιτείται και μόνιμο προσωπικό προκειμένου να καλύψει την επιτακτική ανάγκη του ΕΚΑΒ για διασώστες.

Ο κ. Πάνας δήλωσε  : « Είχα την ευκαιρία, να έχω επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Συνεχίζω να παρακολουθώ το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Κασσάνδρας αλλά και όλης της Χαλκιδικής, έπειτα από την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα ενώπιον του Υφυπουργού Υγείας. Οι προσπάθειές μου θα εξακολουθήσουν να είναι συστηματικές και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μαζί με τον Πρόεδρο κ. Παπαευσταθίου έχουμε κοινή γραμμή στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: