Στο επίπεδο 2 η Χαλκιδική – Σταματά το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Τι ισχύει απο Δευτέρα (12/10).

Κορονοϊός: Σήμερα παρουσιάστηκε ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας της χώρας μέσω του οποίου οι πολίτες θα ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή, βάσει του επιδημιολογικού φορτίου που καταγράφεται από τις υγειονομικές αρχές.

Κορονοϊός: Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας:

Επίπεδο 1: ετοιμότητας,
Επίπεδο 2: επιτήρησης,
Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης και
Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση υγειονομικών μεγεθών και θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής επιδημιολόγων ή και συχνότερα όταν επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Με τα δεδομένα αυτά υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς, Πιερία.

Αρχικά, το ωράριο των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αλλάζει. Πλέον, η εστίαση θα λειτουργεί από τις 5 το πρωί έως τις 00:30.

Για Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς, Πιερία σταματά να υφίσταται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, καθώς οι περιοχές αυτές είναι στην κατηγορία 2.

Τα μέτρα θα ισχύουν από την Δευτέρα (12/10).

Επίπεδο 1: Χαμηλό

Επίπεδο 2: Μέτριο

Επίπεδο 3: Υψηλό

Επίπεδο 4: Πολύ υψηλό

Η καταγραφή των προληπτικών μέτρων και κανόνων είναι δυναμική και τα μέτρα εξαρτώνται πάντα από την επιδημιολογική εικόνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, τα δεδομένα που σχετίζονται με κάθε κατηγορία μέτρων καθώς και την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας.

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της περιφερειακής ενότητας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: