Υγιαίνειν Σύγχρονο Ιατρικό Κέντρο: 20 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ κρούσματα αφορούν δημότες του Δήμου Αριστοτέλη.

Το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΟ ΥΓΙΑΙΝΕΙΝ και ο Ιατρός Περικλή Σαραφιανός ενημερώνει για το COVID-19 O ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.  Το Υγιαίνειν Σύγχρονο Ιατρικό Κέντρο είναι στην πόλη Αρναία Χαλκιδικής.

Καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει με αυξανόμενη ένταση τη χώρα μας, σε ότι αφορά την περιοχή μας αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

1. ΑΡΙΘΜΟΙ: Από τη συνολική δειγματοληψία του Κέντρου μας για διενέργεια Μοριακών Ελέγχων (PCR) τις τελευταίες μέρες έχουν προκύψει περισσότερα από 20 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ κρούσματα της νέας νόσου, τα περισσότερα συμπτωματικά αφορούν δημότες του Δήμου Αριστοτέλη. Αν προσθέσουμε κι αυτά που ανιχνεύονται επισήμως στο Γ.Ν .Χαλκιδικής και σε άλλα εργαστήρια, φαίνεται ξεκάθαρα η εντονότατη παρουσία του ιού SARS-COV-2 στην περιοχή μας, με το δείκτη θετικότητας να εναρμονίζεται με τα πανελλαδικά επίπεδα.

2. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Οι περισσότεροι θετικοί συμπολίτες μας εμφανίζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, όπως πυρετό, μυαλγίες, καταβολή, βήχα, ρινική συμφόρηση, φαρυγγοδυνία και πιο σπάνια εμετούς, διάρροιες, ανοσμία και διαταραχές της γεύσης. Είναι , κυρίως, νεαρής ηλικίας, δυστυχώς όμως, αρχίζουν κι εμφανίζουν τη νόσο και μεγαλύτεροι, κάποιοι εκ των οποίων νοσούν σοβαρά και απαιτήθηκε η νοσηλεία προς αναπνευστική υποστήριξή τους. Προς ώρας, δεν καταγράφεται θάνατος από τη νόσο σε συνδημότη μας, υπάρχουν όμως αποβιώσαντες από γειτονικό μας Δήμο.

3. ΔΙΑΓΝΩΣΗ: Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την ανάγκη για άμεση, έγκυρη και οικονομική μέθοδο διάγνωσης της νόσου. Οφείλουμε όμως να σας ενημερώσουμε ότι, προς το παρόν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(Π.Ο.Υ.) ΜΟΝΟ τα Μοριακά Εργαστηριακά Τεστ που βασίζονται στη μέθοδο RT-PCR για την ανίχνευση γενετικού υλικού του ιού και διενεργούνται σε διαπιστευμένα εργαστήρια θέτουν επίσημα τη διάγνωση της COVID-19 λοίμωξης. Με βάση τις πολύ συγκεκριμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ, μόνον όταν κάποιος βρεθεί θετικός σε Μοριακό PCR τεστ αποτελεί ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ κρούσμα. Με βάση αυτόν τον έλεγχο επιβάλλεται η απομόνωση, διενεργείται η ιχνηλάτηση, προγραμματίζονται χειρουργεία, κλείνουν σχολεία ή τμήματα, εφαρμόζονται τα καθορισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συνεπώς, κάθε είδους «γρήγορο και φτηνό» RAPID test, αποτελεί ΕΝΔΕΙΞΗ κι όχι ΑΠΟΔΕΙΞΗ της νόσου. Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., τα Rapid test αντιγόνων ή αντισωμάτων προτείνονται για ερευνητικούς σκοπούς, για γρήγορο «σκανάρισμα» μεγάλου πληθυσμού (κλειστές δομές, σχολεία, πύλες εισόδων κλπ). Εγκεκριμένα RAPID TEST έχει δεσμεύσει ΜΟΝΟΝ ο ΕΟΔΥ, επί του παρόντος, για τους ανωτέρω σκοπούς και δε διατίθενται ακόμη στην ελεύθερη αγορά. Διαφαίνεται ότι σύντομα θα διοχετευτούν κι εκεί. Μόλις λάβουν επίσημη έγκριση από τους αρμόδιους διεθνείς κι εθνικούς οργανισμούς, θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τη διενέργειά τους στο ΥΓΙΑΙΝΕΙΝ. Έως τότε θα ακολουθήσουμε πιστά τις επίσημες οδηγίες , θέτοντας την COVID διάγνωση «με τη βούλα» του Μοριακού Ελέγχου. Σας συστήνουμε να την αναζητάτε με αυτόν τον τρόπο οπουδήποτε και να μην διακινδυνέψετε μια αμφίβολη διάγνωση, για χάρη του κόστους, σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. ( Οι ιστότοποι του ΕΟΔΥ και των Διαπιστευμένων Φορέων αναλύουν διεξοδικά…)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: