ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΑΝΑΓΚΗ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ του COVID-19 και εντός του Δήμου Αριστοτέλη.

Η συνεχής αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον Δήμο και ειδικότερα η έντονα αυξητική τάση που παρατηρείται μας οδηγεί αναπόφευκτα σε μέτρα .

Στην ΔΗΚΕΔΑ – ΦΡΟΝΤΙΔΑ και την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ ήδη αποφασίστηκε πλέον με την μορφή του επείγοντος η προμήθεια και διενέργεια Τεστ Κορωνοιού σε όλο το προσωπικό που έχει εκτεθεί ή παρουσιάζει συμβατή συμπτωματολογία ή ήλθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Τα Τεστ θα είναι δωρεάν και θα διενεργούνται από το Δημοτικό Ιατρείο της Φροντιδας .

Στην περίπτωση που έχουμε κάποιο περιστατικό εντός των δομών εκπαίδευσης ( παιδικοί – ΚΔΑΠ ) θα ελέγχονται ΔΩΡΕΑΝ και όλα τα παιδιά που πιθανόν να ήλθαν σε επαφή ή παρουσιάζουν συμπτωματολογία .

Με την εμφάνιση θετικών περιστατικών στις δομές ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για διακοπές λειτουργίας όπου χρειαστεί. Να μην ξεχνούμε όμως οτι για να βρεθούν οι ασυμπτωματικοί πρέπει να γίνουν έλεγχοι.Χωρίς ελέγχους η εικόνα της κοινωνίας μας μπορεί να είναι πλασματική. Απο την άλλη δεν μπορείς να πιέσεις κανέναν να μπει σε μεγάλα έξοδα για έναν αναγκαίο αλλά και προληπτικό έλεγχο. Εδώ είναι θέμα κοινωνικής πολιτικής και ευαισθησίας.

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ είναι σε συνεχή διαπραγμάτευση με την Υγειονομική Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας και το Κ. Υγ. Παλαιοχωρίου για παροχή ΔΩΡΕΑΝ ελέγχων , ελπίζοντας να ευωδοθεί η πρωτοβουλία μας , έστω αυτές τις δύσκολες ώρες.

ΦΟΡΑΤΕ ΜΑΣΚΑ ΠΑΝΤΟΥ εκτός του σπιτιού σας

ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΟΥΣ

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΝΤΙΑ

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΛΕΣΤΕ την ΤΗΛΕ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Απάντηση