Αποτελεσματικό κατά 90% το εμβόλιο της Pfizer – BioNTech

Το υποψήφιο εμβόλιο της Pfizer – BioNTech ενάντια στον κορονοϊό είναι κατά 90% αποτελεσματικό, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, από τα πρώτα ενδιάμεσα αποτελέσματα, σε δοκιμές ευρείας κλίμακας.

Τα δεδομένα αυτά φέρνουν κάτι παραπάνω από αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα, καθώς οι ρυθμιστικές Αρχές έχουν δηλώσει πως θα ενέκριναν κάποιο εμβόλιο που θα ήταν τουλάχιστον κατά 50% αποτελεσματικό ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, δεν υπήρξαν σοβαρές παρενέργειες.

«Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα. Η πρώτη φάση των αποτελεσμάτων από το στάδιο δοκιμών 3 του εμβολίου μας παρέχει ενδείξεις ότι το σκεύασμά μας μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση Covid στον οργανισμό», δήλωσε σχετικά ο δρ. Albert Bourla, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της εταιρείας Pfizer.

«Πλησιάζουμε σε αυτό το κρίσιμο ορόσημο στο πρόγραμμά μας για την ανάπτυξη εμβολίων, σε μια περίοδο που ο κόσμος το χρειάζεται όσο ποτέ με τα επίπεδα μολύνσεων να σπάνε ρεκόρ, τα νοσοκομεία να φτάνουν στα όριά τους και τις οικονομίες να δίνουν μάχη για να ξανανοίξουν», συμπλήρωσε.

ethnos.gr

Απάντηση