Ο ΑΠ. ΠΑΝΑΣ : ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ- ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος τοποθετήθηκε ως Ειδικός Αγορητής στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί των Σχεδίων Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορούν την σύναψη Διεθνούς Σύμβασης με το Κουβέιτ ,με θέμα την συνεργασία στον αγροτικό τομέα καθώς και την παροχή υποστήριξης συμβουλευτικών υπηρεσιών για την αξιολόγηση της αγροτικής πολιτικής, ενόψει και της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής από την Διεθνή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Πάνας αναφέρθηκε στην ανάγκη για την εφαρμογή ενός ενιαίου και συνεκτικού σχεδίου, που αφορά την αγροτική πολιτική, το οποίο θα εστιάζει στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας και στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών.

Παράλληλα, ανέδειξε την απουσία οργανωμένου σχεδίου από την πλευρά της Κυβέρνησης που να αφορά την αγροτική πολιτική, ενώ επισήμανε τις ιδιαιτερότητες που διαθέτει η χώρα στον τομέα της αγροτικής πολιτικής και το πως θα μπορούσε να δημιουργήσει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο ζήτημα διαχείριση της ελιάς, αναδεικνύοντας ότι θα πρέπει να αποτελεί ένα από τα βασικά εξαγωγικά προϊόντα της χώρας, όπου οι παραγωγοί θα πρέπει να καρπώνονται την υψηλή προστιθέμενη αξία.

Τέλος ο Βουλευτής παρενέβει  για μια ακόμη φορά Κοινοβουλευτικά, ώστε να υλοποιηθεί η δέσμευση του Υπουργού για τη στήριξη της Επιτραπέζιας Ελιάς Χαλκιδικής, καλώντας τον να επιταχύνει τη διαδικασία με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την Τοποθέτηση του Βουλευτή στον εξής σύνδεσμο:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: