ΠΑΝΑΣ ΣΕ ΑΥΓΕΝΑΚΗ :Να αποδοθούν οι εξαγγελθείσες οικονομικές ενισχύσεις στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Χαλκιδικής

“ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ”

Παρέμβαση με Ερώτηση  προς  τον  Υφυπουργό  Αθλητισμού κ.Αυγενάκη Λευτέρη, κατέθεσε ο Γραμματέας και της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής  Πάνας Απόστολος, ζητώντας να αποδοθούν οι εξαγγελθείσες οικονομικές ενισχύσεις στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Χαλκιδικής.


Ο κ.Πάνας ανέφερε :
 «Η Κυβέρνηση με εξαγγελίες της το περασμένο καλοκαίρι θα χορηγούσε σε αθλητικά σωματεία οικονομική ενίσχυση, στηρίζοντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η οικονομική ενίσχυση θα χορηγούνταν σε όσα αθλητικά σωματεία θα εγγράφονταν σε μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Παρόλο όμως, που οι υπεύθυνοι των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της Χαλκιδικής, έσπευσαν να εγγραφούν, τακτοποιώντας τα δικαιολογητικά τους, μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενίσχυσή τους.

Με την Κοινοβουλευτική μου παρέμβαση, ζητώ από τον Υφυπουργό Αθλητισμού ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εξαγγελιών του  για οικονομική ενίσχυσης των αθλητικών σωματείων. Η Ερώτηση μου αυτή έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας, που έχω ήδη αναπτύξει, με τα αθλητικά σωματεία της Χαλκιδικής, τα οποία μου εξέθεσαν με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα επιβίωσής τους, ειδικά το τελευταίο,- ιδιαίτερα πιεσμένο-, υγειονομικά διάστημα. 

Η στήριξή μου προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι δεδομένη και περιμένω άμεσα υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Μενδώνη Λίνα ( υπόψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Αυγενάκη Λευτέρη).

Θέμα: «Απόδοση της εξαγγελθείσας οικονομικής ενίσχυσης στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της Χαλκιδικής ».

Κύριε Υπουργέ,

Η Κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι-και ενώ η πανδημία βρισκόταν σε εξέλιξη,-εξήγγειλε ότι θα στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έπειτα από 12 χρόνια συνεχών αιτημάτων. Μάλιστα η στήριξη θα γινόταν με διαφάνεια και κριτήρια οικονομικά και αγωνιστικά.

Η οικονομική ενίσχυση θα χορηγούνταν σε όσα αθλητικά σωματεία θα εγγράφονταν σε μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Παρόλο όμως, που οι υπεύθυνοι των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της Χαλκιδικής, έσπευσαν να εγγραφούν, τακτοποιώντας τα δικαιολογητικά τους μέσα από μία χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία με ανάλογο κόστος, μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενίσχυσή τους.

Επειδή ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στη Χαλκιδική, ως πυρήνας ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού, βάλλεται για ακόμη μια φορά και αυτό πλήττει  αθλητές ,προπονητές, παράγοντες , φίλαθλους.

Επειδή η πραγματικότητα αυτή οδηγεί στον περιορισμό των αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και στη δραματική μείωση του αριθμού των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων στη Χαλκιδική τα οποία οδηγούνται στο να έχουν μικρό χρονικό διάστημα ζωής.

Επειδή τα σωματεία τακτοποίησαν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους.

Επειδή η έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας βρίσκει τα αθλητικά σωματεία με μηδενικά έσοδα από εισιτήρια, χορηγούς και εκδηλώσεις. 

Ερωτάσθε κ.Υπουργέ:

-Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εξαγγελιών της Κυβέρνησης για την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της Χαλκιδικής, ενόψει του δεύτερου lock down που θα δημιουργήσει νέα οικονομική ασφυξία;

                                                                                                         Ο ερωτών Βουλευτής Χαλκιδικής

                                                                                                                       Πάνας Απόστολος

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: