«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ».

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Απ.Πάνας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των έργων ψηφιακής κάλυψης ανά την επικράτεια, τη νέα ψηφιακή Βίβλο, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εμπροσθοβαρών ψηφιακών έργων αλλά και το ζήτημα πλήρους ψηφιακής αναδιάρθρωσης του ΕΛΓΑ.

Το συγκεκριμένο ζήτημα μάλιστα, που αφορά την ψηφιακή αναβάθμιση των διαδικασιών του ΕΛΓΑ στο πλαίσιο της πλήρους αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, είναι θέμα που ο ίδιος ο Βουλευτής από την πρώτη μέρα της εκλογής του υποστηρίζει θερμά.

Ο κ. Πιερρακάκης ενημέρωσε τον κ.Πάνα αναφορικά με την πορεία του αιτήματος του Οργανισμού για την κατασκευή ειδικής πλατφόρμας και σχετικής εφαρμογής, στην οποία θα εγγράφονται όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και οι αγρότες, ώστε να μειωθεί σημαντικά η διαδικασία από την εκτίμηση έως την έκδοση των πορισμάτων, με μικρότερο κόστος και μεγαλύτερη διαφάνεια, για δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις. Η χρηματοδότηση της δράσης σύμφωνα με την ενημέρωση, είναι ήδη εξασφαλισμένη και πρόκειται να ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον αρχικά δοκιμαστικά.

Επίσης, ο κ.Πάνας έθεσε στον Υπουργό το θέμα της πρόσβασης στο διαδίκτυο περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της δράσης ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, UltrafastBroadband (UFBB), όπως και το ζήτημα της ελλιπούς κάλυψης περιοχών της Χαλκιδικής μεταξύ των οποίων και αρκετών ορεινών από τη Digea.

Αφού συζητήθηκε το ζήτημα της κάλυψης με ψηφιακό σήμα του Ταξιάρχη και του Παλιουρίου στη Χαλκιδική το τρέχον διάστημα, ο Βουλευτής περιέγραψε αναλυτικά το πρόβλημα που έχουν οι περιοχές: Βαρβάρα, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Γομάτι, Πυργαδίκια, Αμμουλιανή, Στάγειρα, Στρατώνι, Στρατονίκη, Κασσανδρινό, Σάρτη, και Συκιά και ζήτησε τη στήριξη του Υπουργού, ώστε να ενταγχθούν κι αυτές από την α΄φάση της διαδικασίας, λόγω ιδιαίτερης γεωμορφολογίας και να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα. Ο Υπουργός ενημέρωσε, πως θα πράξει τα δέοντα, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση.

Περαιτέρω, αναφορικά με το ζήτημα της ευρυζωνικότητας, το Υπουργείο προωθεί το πρόγραμμα WiFi4gr-smart cities, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη περίπου 3.000 Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο επιπλέον από αυτά που έχουν ήδη υλοποιήσει οι Δήμοι στο πλαίσιο του αντίστοιχου ευρωπαϊκού WiFi4EU.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων για την απλούστευση και την επιτάχυνση διαδικασιών που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως για παράδειγμα την έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων δημοσίων υπηρεσιών ή την έκδοση και απονομή συντάξεων του ΕΦΚΑ.

Ο Βουλευτής τέλος, επεσήμανε πως οι ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους, πρέπει να γίνουν συμβατές για τα ΑμεΑ και να σχεδιαστεί οργανόγραμμα για την συνεχή υποστήριξη του έργου, ενώ αναφέρθηκε και στην υπηρεσία ΚΕΠ-my Live και την επέκτασή τους και στους υπόλοιπους Δήμους της Χαλκιδικής.

Ο κ. Πάνας δήλωσε : «Ενημερώθηκα από τον Υπουργό για ζητήματα που αφορούν την πλήρη ψηφιοποίηση του ΕΛΓΑ, την οποία υποστήριξα ένθερμα από την πρώτη στιγμή της κοινοβουλευτικής μου πορείας. Επίσης, αιτήθηκα την ένταξη από την α΄ φάση της διαδικασίας ψηφιακής κάλυψης περισσότερων περιοχών της Χαλκιδικής. Παράλληλα, στη συζήτησή μας τέθηκε το ζήτημα της ανάπτυξης Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο και της επέκτασης της υπηρεσίας του ΚΕΠ-my live σε όλους τους Δήμους της Χαλκιδικής».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: