Τα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς από την ερχόμενη Τρίτη

Στις πρώτες μετά lockdown ρυθμίσεις επιστρέφουν οι ναοί όπου το όριο των συμμετεχόντων πιστών ήταν τα 50 άτομα ανεξαρτήτως εμβαδού ενώ για τις περιοχές που χαρακτηρίζονται κόκκινες, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τρίτη και μετά, οπότε τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα:

ΣΤΙΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ θα επιτρέπονται ένας πιστός ανά 10 τετραγωνικά ενώ το όριο θα είναι οι πενήντα. Δηλαδή, σε έναν ναό 100 τετραγωνικών μέτρων θα επιτρέπονται 10 πιστοί, σε ναό 200 τ.μ., 20 πιστοί και σε ναό 500, τ.μ. 50 πιστοί. Από τα 500 τετραγωνικά και πάνω, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είναι ένας ναός οι πιστοί θα παραμένουν 50.

Ενδεχομένως να μπορούν να παραμείνουν και εκτός ναού άλλα 50 άτομα σύμφωνα με τις προβλέψεις περί δημοσίων συναθροίσεων αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο μένει να εξειδικευθεί από την υπό έκδοση ΚΥΑ.

ΣΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ανεξαρτήτως τετραγωνικών θα μπορούν να εκκλησιάζονται μέχρι 9 άνθρωποι. Εφόσον στις περιοχές αυτές οι δημόσιες συναθροίσεις απαγορεύονται δεν θα επιτρέπεται η παραμονή πιστών ούτε στα προαύλια ενώ ακόμη και οι υπαίθριες Θ. Λειτουργίες δεν θα είναι δυνατό να τελεσθούν λόγω της ίδιας πρόβλεψης.  

Η χρήση μάσκας και στις δυο περιπτώσεις είναι υποχρεωτική για όλους εκτός από κληρικούς και ιεροψάλτες την ώρα της τελετουργίας.

Τις επόμενες ημερες αναμένονται οι διευκρινιστικές οδηγίες τόσο από πλευράς Κυβέρνησης όσο και από την πλευρά της Εκκλησίας

Δειτε τη λίστα με τις περιοχές ανά επίπεδο συναγερμού όπως θα ισχύει από την Τρίτη

Απάντηση