Χαλκιδική: 2 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών Στις οικίες τους σε περιοχές της Θεσσαλονίκης εντοπίσθηκαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 72,8 γραμμαρίων και πάνω από 1,6 κιλά κάνναβης.

Επίσης συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για κατοχή κοκαΐνης Συνελήφθησαν χθες, 13 Νοεμβρίου 2020, μετά από ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, δύο αλλοδαποί άνδρες, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατά περίπτωση παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, της νομοθεσίας περί όπλων και πλαστογραφία. Ειδικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκαν το μεσημέρι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές έρευνες στις οικίες τους, που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους 72,8 γραμμαρίων,
  • ποσότητες κάνναβης βάρους 1 κιλού και 699,4 γραμμαρίων,
  • ένα πιστόλι με 15 φυσίγγια,
  • δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • μία πλαστογραφημένη ταυτότητα αλλοδαπού,
  • τρία κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 2.130 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας ημεδαπός για κατοχή κοκαΐνης βάρους 3,5 γραμμαρίων, που προμηθεύτηκε από τον έναν αλλοδαπό.

Σε βάρος του παραπάνω αλλοδαπού διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ροδόπης, για συμμορία και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, για χρήση πλαστού εγγράφου και μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Απάντηση