« ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ».

Ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος με νέα πρωτοβουλία προς την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, ζητά από το Διοικητή και την Υποδιοικήτρια, επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, προκειμένου να επανδρωθούν τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής.

Στην Επιστολή του προς τους αρμόδιους επισημαίνει, πως το τελευταίο διάστημα, πραγματοποίησε σειρά επαφών με τους Διευθυντές και τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής, ώστε και ο ίδιος να έχει σαφή εικόνα της γενικότερης κατάστασής τους. Οι  ιατροί και οι νοσηλευτές, όπως και το παραϊατρικό προσωπικό της Χαλκιδικής δίνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους από τη στιγμή που βρεθήκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των πολιτών.

Όμως στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε με το νέο κύμα της πανδημίας, να βρίσκεται σε έξαρση,  πολλά από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας  δεν έχουν επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ αρκετό από το προσωπικό τους έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Ο κ.Πάνας αναφέρει : « Με την νέα μου αυτή πρωτοβουλία προς την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης, έπειτα από συνεχή επικοινωνία με τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής, ζητώ να στελεχωθούν οι Δομές αυτές άμεσα με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αναμένω τις απαντήσεις των αρμοδίων. Πάγιο αίτημά μου εξακολουθεί να είναι η κάλυψη από την Πολιτεία των απαραίτητων αναγκών εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και η παροχή των  υπόλοιπων υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες της Χαλκιδικής».

Το ακριβές κείμενο της ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ έχει ως εξής :

                                                                                                          Χαλκιδική 1-12-2020

                                          ΠΡΟΣ :                       –  Διοικητή της 4ης Υγειονομικής

                                                                                                 Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης,

                                                                                                 κ.Τσαλικάκη Δημήτρη.

                                                                                             –   Υποδιοικήτρια της 4ης                 

                                                                                                 Υγειονομικής Περιφέρειας

                                                                                                 Μακεδονίας Θράκης κ.Χατζοπούλου Ειρήνη.  

ΘΕΜΑ : « Επάνδρωση των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής ».

Αξιότιμε κ. Διοικητή

Αξιότιμη κ. Υποδιοικήτρια 

Ήδη από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της επιδημίας οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας μαζί με τους νοσηλευτές , βρεθήκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των πολιτών.

Η περίοδος που διανύουμε με το νέο κύμα της πανδημίας, να βρίσκεται σε έξαρση,  έφερε στην επιφάνεια προβλήματα ελλείψεων προσωπικού στις Δομές Υγείας της χώρας.

Έπειτα από τις συνεχείς επαφές τις τελευταίες μέρες με τους Διευθυντές και τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής, προκειμένου να έχω ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασής τους, ενημερώθηκα πως  υπάρχουν πολλές Μονάδες που έχουν ανάγκη από ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό. Μάλιστα αρκετό προσωπικό τους έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής και έτσι τα Κέντρα Υγείας δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών ειδικά την περίοδο αυτή.

Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των υγειονομικών που έχουν καταφέρει με τα λιγοστά και ανεπαρκή μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, ό,τι περνάει από το χέρι τους για την προστασία του πιο πολύτιμου αγαθού, της υγείας και της ζωής του ανθρώπου, οι ελλείψεις σε προσωπικό δημιουργούν πολλές δυσκολίες στην καθημερινή αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά, για το αν πρόκειται να γίνει πρόσληψη μόνιμου ή επικουρικού προσωπικού για τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας της Χαλκιδικής που δέχονται καθημερινά μεγάλες πιέσεις.

Σας ευχαριστώ θερμά προκαταβολικά.                                                                                                                 Με τιμή

                                                                                                                                                                                              ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

                                                                                                                                                                                            Βουλευτής Χαλκιδικής

                                                                                                                                                                                                ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: