ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Αναρτήθηκε ανακοίνωση, στις 18 Γενάρη, για προσλήψεις 18 περίπου συμβασιούχων,  έκτακτου προσωπικού διάρκειας έως 05/07/2021, σε διάφορες θέσεις του δήμου Σιθωνίας (καθαριότητα, οδηγοί, διοικητικό κ.α.). Οι προσλήψεις γίνονται με «κατεπείγουσες» διαδικασίες λόγω της πανδημίας και χωρίς κριτήρια, όπως προβλέπεται από νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση.  Ο δήμος Σιθωνίας προσπάθησε να αποσιωπήσει την ανακοίνωση σε ευρύ φάσμα ενδεχομένως ενδιαφερόμενων επικαλούμενος «έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο» παρα-γνωρίζοντας την αδυναμία πρόσβασης αρκετών συνδημοτών μας. Αρκετοί δήμοι προχώρησαν σε ανάλογες τακτικές.

Σε διαδικασία ονοματολογίας ανθρωποφαγίας και κοινωνικού αυτοματισμού δε θα μπούμε. Μόνη υπεύθυνη για την κατάσταση είναι η διοίκηση του δήμου που, εκμεταλλευόμενη τη νομοθεσία της κυβέρνησης, την ανεργία και τη φτώχεια, προσπαθεί να κτίσει τον μηχανισμό και τον στρατό της εκμαυλίζοντας συνειδήσεις. Mετά από πίεση της Λαϊκής Συσπείρωσης η δημοτική αρχή δημοσίευσε σε ενημερωτικό site την προκήρυξη των θέσεων την Πέμπτη 21/1, δηλαδή μία μέρα πριν τη λήξη της διαδικασία. Η διαδικασία που ακολουθεί η διοίκηση θυμίζει τον πρόσφατο απαράδεκτο και αντιδραστικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για τον ΑΣΕΠ και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο, που προβλέπει τη διαδικασία της συνέντευξης με αυξημένη μοριοδότηση για να μην  προσλαμβάνονται οι μη αρεστοί της εκάστοτε κυβέρνησης και των διοικήσεων των δήμων. 

Οι συνεχείς προσλήψεις συμβασιούχων στους δήμους και το δημόσιο αποδεικνύουν τις  μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε κρίσιμους τομείς (δήμοι, υγεία, παιδεία κ.α.) και την αναγκαιότητα του αγώνα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να σπάσουν τα δεσμά ομηρίας.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του δήμου να δοθεί παράταση στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων, να γίνει καμπάνια γνωστοποίησης των θέσεων και να δημοσιοποιήσει τα αξιοκρατικά κριτήρια των προσλήψεων.

Απάντηση