ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ e-ΕΦΚΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,Στον πρόσφατο υπ΄ αρ. 4764/2020 (ΦΕΚ Α’256/23-12-2020) νόμο και συγκεκριμένα με το άρθρο 104 ο e-ΕΦΚΑ και ο ΟΑΕΔ παραιτούνται από ένδικα μέσα ένδικα μέσα και βοηθήματα που ήδη έχουν ασκηθεί, κατά δικαστικών αποφάσεων και αποφάσεων προσωρινών διαταγών, με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή η επαναπρόσληψη εργαζομένων σε υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και των τ. εντασσόμενων σε αυτόν φορέων ή κλάδων και του ΟΑΕΔ.

Αφού μεσολάβησαν σχεδόν 2 δεκαετίες αγωνίας και αβεβαιότητας των εργαζομένων για το μέλλον τους δικαιώνεται ένα πάγιο αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία. Δυστυχώς όμως, σε αυτή θετική εξέλιξη δεν εντασσόμαστε εμείς οι 13 απολυμένοι του e-ΕΦΚΑ αφού μετά από 17 χρόνια εργασίας παρόλο που καλύπταμε πάγιες και διαρκής ανάγκες, βρεθήκαμε τον Ιούνιο 2020 στην ανεργία κατόπιν της εφαρμογής αρνητικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου του Μαρτίου 2017, επειδή η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν ζήτησε και δεν δόθηκε αναβολή!!! Η απόφαση μάς κοινοποιήθηκε το 2020, οπότε δεν ήταν δυνατή η άσκηση αίτησης αναίρεσης!!!.Αρκετοί από μας, το 2003 ξεκινήσαμε στον ΟΠΑΔ, με σύμβαση έργου, ως χειριστές Η/Υ, χωρίς όμως να υπάρχουν Η/Υ στην υπηρεσία. Απασχοληθήκαμε στην εξυπηρέτηση κοινού, κάνοντας χειρόγραφα απογραφές Δ.Υ., διαγραφές, μεταβολές και ό,τι άλλο μας ζητήθηκε.

Το 2004 έγιναν ανανεώσεις των συμβάσεων και συνεχίσαμε το ίδιο έργο, ακούραστα και με θέληση. Στα επόμενα χρόνια, περνώντας όλοι οι συμβασιούχοι από διάφορες υπηρεσιακές θέσεις, μέλημά μας στάθηκε η σωστή λειτουργία του Οργανισμού και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Μετά τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ (1/1/2012), συνεχίσαμε να εργαζόμαστε στον νέο ΟΠΑΔ και μεταφερθήκαμε στις υπηρεσίες του τ. ΤΥΔΚΥ που τον αποτέλεσαν. Μάθαμε τα νέα μας αντικείμενα και ανταποκριθήκαμε στις υπηρεσιακές ανάγκες.

Το 2014 μετά την κατάργηση του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ μεταφερθήκαμε στις υπηρεσίες του τ.ΙΚΑ και βρεθήκαμε σε νέο περιβάλλον με νέα αντικείμενα εργασίας. Απασχοληθήκαμε στο Μητρώο, στα Έσοδα, στις Συντάξεις, με προθυμία και ενθουσιασμό για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Σε αυτά τα 17 χρόνια που ήμασταν στην υπηρεσία μάθαμε τα περισσότερα αντικείμενα, και σε όποια θέση υπηρετήσαμε δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, όπως βεβαιώνουν οι προϊστάμενοι των υπηρεσιακών μονάδων.

Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς δικαιούμαστε να επιστρέψουμε στην υπηρεσία! Εκτός από την πολύτιμη εμπειρία που διαθέτουμε, θεωρούμε πως η Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση υπερασπίζεται μόνο με την ύπαρξη του αναγκαίου προσωπικού με σταθερή εργασία και δικαιώματα!Οι απολυμένοι εργαζόμενοι του e-ΕΦΚΑ

ΑΔΑΜΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΤΣΙΦΟΥΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΦΙΝΦΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: