Απ. Πάνας: Άμεση ενεργοποίηση των εμβολιαστικών κέντρων της Π.Ε. Χαλκιδικής και στελέχωση Κέντρου Υγείας Αγ.Νικολάου ενόψει του εμβολιασμού

H Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος

προωθώντας τις επιστολές του Δήμου Σιθωνίας και του Κέντρου Υγείας Αγ.Νικολάου και με τις οποίες ζητά την ενεργοποίηση των εμβολιαστικών κέντρων της Π.Ε. Χαλκιδικής και τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας του Αγ.Νικολάου με προσωπικό ενόψει του εμβολιασμού.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

                                         ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ

                               Βουλευτής Χαλκιδικής – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

                                                                                                               Χαλκιδική 14/01/2021

                                                                ΑΝΑΦΟΡΑ

 Προς το Προεδρείο της Βουλής

Για τον Υπουργό Υγείας κ.Κικίλια Βασίλειο Θέμα:

: «Άμεση ενεργοποίηση των εμβολιαστικών κέντρων της Π.Ε. Χαλκιδικής και στελέχωση Κέντρου Υγείας Αγ.Νικολάου ενόψει του εμβολιασμού».

Κύριε Υπουργέ

Σας προωθώ την με αριθ.πρωτ: 259/13-01-2021 του Δήμου Σιθωνίας καθώς και την επιστολή με αριθμ.πρωτ.: 50/13-01-2021 του Κέντρου Υγείας Αγ.Νικολάου. Με την επιστολή του ο Δήμος Σιθωνίας ζητά την ενεργοποίηση των εμβολιαστικών κέντρων της Π.Ε. Χαλκιδικής και το Κέντρο Υγείας του Αγ.Νικολάου που ανήκει στο συγκεκριμένο Δήμο, να στελεχωθεί άμεσα με προσωπικό ενόψει του εμβολιασμού .

Στην επιστολή του Δήμου Σιθωνίας, τονίζεται πως βάσει του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ως εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί μόνο το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους δημότες των Περιφερειακών Δήμων και ιδιαίτερα του Δήμου Σιθωνίας καθώς η μόνιμη κατοικία τους, απέχει έως και 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, όπου έχει οριστεί και το εμβολιαστικό κέντρο. Η κατάσταση μάλιστα δυσχεραίνει, καθώς πρόκειται να εμβολιαστούν πρώτα οι υπερήλικες δημότες με προβλήματα υγείας τα οποία δεν επιτρέπουν την ασφαλή μετακίνηση εκτός του τόπου κατοικίας τους.

Στην επιστολή του Κέντρου Υγείας Αγ.Νικολάου επισημαίνεται, ότι αντιμετωπίζονται μεγάλες και χρόνιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό/καθαριότητας και δεδομένων των συνθηκών του εμβολιασμού για τον κορωνοϊο  πρέπει άμεσα να προσληφθούν.

Παρακαλούμε, να εξαντλήσετε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διενέργεια εμβολιασμού σε τοπικό επίπεδο αλλά και τη λειτουργία κινητών μονάδων εμβολισμού, όπου κριθεί απαραίτητο, ενώ να στελεχωθεί άμεσα και το Κέντρο Υγείας του Αγ.Νικολάου αλλά και όλα τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής για την εξυπηρέτηση του εμβολιασμού και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

                                                                                                                                                             

Ο

αναφέρων  Βουλευτής

                                                                                                                                                              Απόστολος Πάνας

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ-ΔΗΜΟΣ-ΣΙΘΩΝΙΑΣ

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΚΕΝΤΡΟΥ-ΥΓΕΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: