Αύριο η επόμενη πληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 – Γιατί κόπηκαν αρκετές επιχειρήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τα αναγραφόμενα στο χθεσινό  Δ. Τύπου  σχετικά με την Κ.Υ.Α. η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες και με την οποία θα καθορίζεται ότι, ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που πλήττονταν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 (λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), είναι επιλέξιμες στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.
Ειδικά για τις παραπάνω επιχειρήσεις που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως τις 19 Ιανουαρίου 2021, η πλατφόρμα “myBusinessSupport”, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας περιόδου που λήγει στις 2 Φεβρουαρίου 2021, θα ανοίξει και πάλι για την αποδοχή από μέρους των ανωτέρω επιχειρήσεων των ποσών ενίσχυσης, με καταληκτική ημερομηνία τις 8 Φεβρουαρίου 2021.

Επίσης με την ίδια απόφαση, θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5, όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 19 Ιανουαρίου 2021 στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα “myBusinessSupport”, αλλά δε συμπλήρωσαν μέχρι τότε τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πρόσθεσε επίσης ότι, αύριο θα γίνει η επόμενη πληρωμή της επιστρεπτέας 5 και εξήγησε γιατί αρκετές επιχειρήσεις δεν ήταν επιλέξιμες για τη χορήγηση της συγκεκριμένης ενίσχυσης.

Απάντηση