Επιστρέφει στον Δήμο το Κτίριο, που στεγαζόταν το ΤΕΙ Ιχθυοκαλλιέργειας στα Ν. Μουδανιά

Την επιστροφή του κτιρίου, που είχε παραχωρηθεί για να στεγαστεί το ΤΕΙ Ιχθυκαλλιέργειας στα Ν. Μουδανιά, διεκδίκησε και πέτυχε ο Δήμος μας.

Με επιστολή του Δημάρχου (αρ. Πρωτ. 29958/28-9-2021) ζητήθηκε η επιστροφή της χρήσης του διδακτηρίου και τα δωρισθέντα οικοπέδα, που τελικώς δε χρησιμοποίησε το καταργηθέν τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και παραμένουν αναξιοποίητα στο κέντρο της πόλης των Ν Μουδανιών. Στη 41/2020 έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, κι αφού είχε προηγηθεί από τον Δήμο εξώδικος δήλωση-ανάκληση δωρεάς- καταγγελία σύμβασης χρησιδανείου αορίστου χρόνου, αποφασίστηκε η επιστροφή του κτιρίου του διδακτηρίου το συντομότερο δυνατό, αφού οι νομικές και τεχνικές υπηρεσίες Δήμου και Πανεπιστημίου προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παράδοση-παραλαβή του ακινήτου.

“Ήταν ακόμη ένας στόχος μας, που επιτυγχάνεται και νιώθουμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Ήταν και ηθικό και δίκαιο να μας επιστραφεί, εφόσον το ΤΕΙ δε λειτουργεί πια. Στόχος μας είναι να συντηρηθεί και αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του Δήμου μας.

Όπως είναι απόλυτα δίκαιη και η επιστροφή των αναξιοποίητων δωρισθέντων οικοπέδων 04,06 οικοδομικού τετραγώνου περιοχής «Αλμύρας», καθώς και τμήματος του υπ αριθμόν 712 αγροτεμαχίου. Η δωρεά των εκτάσεων τότε (36289/2000 συμβόλαιο) έγινε, για να λειτουργήσει το τμήμα της ιχθυοκαλλιέργειας. Εφόσον το τμήμα οριστικά έχει κλείσει, η Δημοτική αρχή και- μετά την άρνηση επιστροφής των εκτάσεων- είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο, προκειμένου να αποκτήσει και πάλι ο Δήμος την κυριότητά τους” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Δείτε το βίντεο εδώ

Απάντηση