Μήνυμα του Δημάρχου Ν. Προποντίδας για την ένταξη του Δήμου στις «κόκκινες περιοχές» με βάση τα κρούσματα του κορωνοϊού

«Αγαπητές μου συνδημότισσες, αγαπητοί μου συνδημότες,

Οι ώρες και οι μέρες είναι κρίσιμες. Σας καλώ να επιδείξουμε για ακόμη μία φορά στάση ευθύνης, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να «παίζουμε» με τις ανθρώπινες ζωές. Ακούμε τους ειδικούς και συμμορφωνόμαστε στα μέτρα, που επιβάλλει η πολιτεία. Η κόπωση είναι λογική, υπάρχει σε όλους αλλά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για χαλαρότητα. Σε όλους μας λείπει η κανονικότητα, σε κάποιους όμως θα λείπουν οι δικοί τους άνθρωποι για πάντα.


Ο Δήμος μας βρίσκεται από αύριο σε κατάσταση συναγερμού. Δεν πρέπει να γίνουν λάθη. Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε την υγεία τη δική μας, των δικών μας ανθρώπων, των φίλων μας, των συμπολιτών μας.


Ως Δήμος θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι με ράπιντ τεστ. Ήδη θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και πάλι για όλους τους εκπαιδευτικούς μας, τους ιδιοκτήτες κυλικείων και τις σχολικές καθαρίστριες. Η λειτουργία των υπηρεσιών θα συνεχίσει να γίνεται μόνο με ραντεβού, όπως συνεχίζει και η τηλεργασία.
Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου παραμένει «στην πρώτη γραμμή» και εξυπηρετεί για ανάγκες σε φάρμακα, σε αγορές κτλ. όσους δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν.


Σας καλώ για ακόμη μια φορά να μείνουμε ενωμένοι. Απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους να τηρήσουμε τα μέτρα και να επιδείξουμε ατομική ευθύνη, ώστε να κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή».

❗️Σε ισχύ στον Δήμο μας από τις 6 το πρωί:

  1. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
  2. Λειτουργία δια ζώσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικών σχολείων και Γυμνασίων, ενώ τα Λύκεια συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση.
  3. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  4. Λειτουργία καταστημάτων με τη μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop). Ο Δήμαρχος
    Εμμανουήλ Καρράς

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: