Μαθητική εικονική επιχείρηση ΕΠΑ.Λ Νικήτης: ellada useful items from Greece

Είμαστε οι μαθητές του 1ου Ημερησίου Επαγγελματικού Λυκείου Νικήτης, στον τομέα Οικονομίας-Διοίκησης.

     Για 5η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα “Μαθητική Εικονική Επιχείρηση” του Σ.Ε.Ν (Σωματείο επιχειρηματικότητας νέων). Το σωματείο δραστηριοποιείται παγκόσμια και βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2005.Σκοπός του σωματείου είναι να στηρίξει τους νέους ώστε να δημιουργήσουν μια εικονική, μαθητική επιχείρηση, ένα καινοτόμο προΪον ή υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας οι μαθητές θα αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της επιχειρηματικότητας και όχι μόνο!

    Η επιχείρηση που δημιουργήσαμε ονομάζεται “ΕLLADA” useful items from Greece και σκοπός της είναι  να αναδείξει την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας ,στους επισκέπτες της Χαλκιδικής, μέσω της κατασκευής και πώλησης χειροποίητων, χρηστικών αναμνηστικών ενθυμίων.

Το πρώτο μας προϊόν είναι μία σειρά από φαγητοδοχεία (lunch bags). Τα lunch bags θα σας βοηθήσουν στην αποθήκευση και μεταφορά του φαγητού σας και θα σας ωθήσουν σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.Πάνω σε κάθε προϊόν μας θα βρείτε ένα QR code, σκανάροντας το θα μεταφέρεστε σε μία ιστοσελίδα γεμάτη πληροφορίες για την Αρχαία Ελλάδα.

    Σεβόμενοι την προσπάθεια της ανθρωπότητας για  ένα καλύτερο πλανήτη και εμπνεόμενοι από αυτή τη παγκόσμια ενέργεια κατασκευάσαμε το προϊόν μας από οικολογικά και βιοδιασπώμενα υλικά.

   Τα lunch bags είναι όλα χειροποίητα και διακοσμημένα με ιδιαίτερα και καλόγουστα σχέδια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.  

 Στην πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία για εμάς, συνοδοιπόρος και βοηθός εθελοντικά είναι ο επιχειρηματίας 3ης γενιάς ,της οικογένειας Παπαποστόλου, ο κύριος Αλέξανδρος Παπαποστόλου. Πιστοί στο ραντεβού μας κάθε Τετάρτη στις 17:30,συνδεόμαστε διαδικτυακά μαζί του και με την συμπαράσταση της καθηγήτριας μας, Κανέλλας Σκολίδου συνεργαζόμαστε όλοι για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των στόχων μας!

Μείνετε συντονισμένοι και ακολουθήστε την πορεία μιας ομάδας νέων ανθρώπων, στον τομέα της επιχειρηματικότητας. 

Θα μας βρείτε:  https://www.facebook.com/Elladauseful-items-from-greece-105875354721244/

https://www.instagram.com/_ellada.souvenirs_/

Απάντηση