Γεωργιάδης: Έρχεται χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ για τις λαϊκές αγορές

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τις λαϊκές αγορές προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Μπούμπα, με θέμα την «Εν ψυχρώ δολοφονία των πωλητών λαϊκών αγορών». 

Ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι  η γενική γραμματεία, σε επίπεδο υπηρεσιών, επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις αλλά ακόμα δεν υπάρχει κανένα προσχέδιο για την αναμόρφωση των λαϊκών αγορών.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι θεωρεί πολύ ικανούς τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών και ότι θα έρθει και η ώρα της ψηφιακής εποχής και σε αυτόν τον χώρο. 

Τόνισε ότι θα δοθεί με το σχέδιο νόμου στις λαϊκές αγορές την ευκαιρία να αναβαθμιστούν, να γίνουν καλύτερες, να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες, να παρέχουν καλύτερες ζωές στις οικογένειές τους και να είναι περισσότερο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος. Και η ψηφιακή τεχνολογία θα τους βοηθήσει σε αυτό. «Δεν θα είναι εναντίον τους, θα είναι υπέρ τους, όπως για όλους τους άλλους», συμπλήρωσε. The Gorgeous Danube Delta in 4k – from Tulcea RomaniaCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox Player

«Φυσικά και θα τους δώσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ. Και κίνητρα θα τους δώσουμε και εργαλεία θα τους δώσουμε για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη και να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερη και να είναι καταγεγραμμένοι και να κόβουν και τις αποδείξεις τους και να παρέχουν καλύτερα προϊόντα στους καταναλωτές και να έχουν περισσότερο έλεγχο. Όλα αυτά που είπα για τον καλό επαγγελματία δεν είναι αρνητικά. Για τον καλό επαγγελματία είναι ευπρόσδεκτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. 

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός επεσήμανε ότι μέσα στην κρίση του κορωνοϊού, οι λαϊκές αγορές κρατήθηκαν ανοιχτές, ενώ κτίστηκε  εμπιστοσύνη με τους εκπροσώπους.

«Εξερχόμενοι αυτής της κρίσεως θα φτιάξουμε ένα σχέδιο νόμου που θα τους δίνει στο μέλλον και στους ίδιους αλλά και στους καταναλωτές καλύτερες λαϊκές αγορές που είναι και το ζητούμενο», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης. 

Απάντηση