Διαμαρτυρία του Δημάρχου για την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, που παραπέμπονται για εμβολιασμό στο ΚΥ Αγίου Νικολάου και Παλαιοχωρίου

Με έγγραφό του στον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια ο Δήμαρχος Μ. Καρράς ζητάει οι εμβολιασμοί για covid 19 των συμπολιτών μας ηλικίας 60-64 να πραγματοποιούνται σε υγειονομικές μονάδες εντός του Δήμου μας ή πλησίον αυτού. Στο έγγραφό του, που κοινοποιεί στους βουλευτές του νομού μας: Γιώργο Βαγιωνά, Κυριακή Μάλαμα και Απόστολο Πάνα, εκφράζει τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου μας, καθώς καλούνται να μεταβούν για να εμβολιαστούν στο Κ.Υ Παλαιοχωρίου ή Αγίου Νικολάου. “Μπορεί τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας, που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα να ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ωστόσο υπάρχουν κάποιες σημαντικές αντικειμενικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

1. Η μέγιστη απόσταση από τα όρια του Δήμου μας έως το ΚΥ Αγίου Νικολάου είναι περίπου 80 χιλιόμετρα και η ελάχιστη 50 χλμ.

2. Η μέγιστη απόσταση από τα όρια του Δήμου μας έως το ΚΥ Παλαιοχωρίου είναι περίπου 100 χιλιόμετρα και η ελάχιστη 70 χλμ.

3. Το οδικό δίκτυο δεν είναι καλό με πολλές στροφές (ορεινό δίκτυο) και για να διανυθούν οι παραπάνω αποστάσεις απαιτείται πάνω από μία ώρα.

4. Δεν υπάρχει σύνδεση με συγκοινωνία και ο μόνος τρόπος μετάβασης είναι με ιδιωτικό ΙΧ, που δεν το διαθέτουν όλοι.

5. Κάποιοι εξ’ αυτών έχουν προβλήματα υγείας και η μετακίνησή τους σε τόσο μεγάλες αποστάσεις είναι απαγορευτική.

Σας καλώ να εξετάσετε με προσοχή το θέμα και να ορίσετε ως εμβολιαστικά κέντρα υγειονομικές μονάδες εντός των ορίων του Δήμου μας ή πλησίον αυτού, ώστε να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας” αναφέρει μεταξύ άλλων στο έγγραφό του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: