Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω – Μειώνω”.

Ενεργό «παρών» στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων δίνει , Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, συμμετέχοντας στην εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, για τα «Αθέατα απόβλητα, πόσο πραγματικά ζυγίζουν», όπως ορίστηκε από τον Ελληνικό Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ.

Ο Δήμος Πολυγύρου, διαθέτει στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, ένα σετ από ανοξείδωτα καλαμάκια, πολλαπλών χρήσεων, έτσι ώστε να τους ωθήσει στη μείωση της χρήσης των πλαστικών, τα οποία όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται αλλά και αρκετές φορές μολύνουν το περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια.


Η δράση, έχει ως στόχο να μεταδώσει στα παιδιά τη σημασία που έχουν οι επιλογές που κάνει ο καθένας μας, στη διαμόρφωση του κόσμου που ζούμε και να ξανασκεφθεί πως μπορεί να γίνει μέρος της λύσης του προβλήματος στα περιβαλλοντικά πράγματα του τόπου μας.
Τα ανοξείδωτα καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων αλλά και το μήνυμα της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της μείωσης των αποβλήτων θα φτάσουν στους μικρούς μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους.
Η διανομή στα δημοτικά σχολεία ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επέκτασης της δράσης σε Γυμνάσια και Λύκεια.

*Η δράση πραγματοποιείται σήμερα και όχι τον Περασμένο Νοέμβριο λόγω των μέτρων για την πανδημία του covid.
Συνεχίζουμε..

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: