Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μήδειας» στην Χαλκιδική (Φωτο)

Συνεχίζεται η επέλαση της «Μήδειας» στη χώρα μας με ισχυρές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες ήδη από χτες. Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό αυτή την στιγμή.

Παλαιοχώρι Χαλκιδικής:

Γρηγόριος Κατσιαρμάς: ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ !!!!ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΟΝΟ !!!!

Πετροκέρασα:

Η “Μήδεια” συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό μέχρι αυτην την ώρα, αφήνοντας πίσω της αλπικές εικόνες. Πραγματοποιήθηκε και σήμερα το πρωί ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος στο οδικό δίκτυο Πετροκεράσων- Ζαγκλιβερίου και εντός του οικισμού στις κεντρικές οδούς. Ο δρόμος για Λιβαδι λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης παραμένει κλειστός και αναμένεται αύριο το πρωί ο καθαρισμός- εκχιονισνος και ρίψη άλατος. Συνίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Ευχαριστούμε και πάλι τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη και την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βασιλεία Λούρδα για το ενδιαφέρον και τις ενέργειες τους καθώς και τον χειριστή του εκχιονιστικου τον κ. Βασίλη για την προσπάθεια του. Τηλέφωνο Προέδρου σε περίπτωση αναγκης: 6978656459 Πετροκέρασα 14 Φεβρουαρίου 2021 Αθανάσιος Καλαφάτης Πρόεδρος Κοινότητας Πετροκεράσων

Παλαιόχωρα:

Χρήστος Κομπόγιαννος: Από χθες το βράδυ και νωρίς το πρωί σήμερα, οι υπηρεσίες του Δήμου Πολυγύρου βρίσκονται στους δρόμους των Τοπικών Διαμερισμάτων των Ζερβοχωρίων για να κρατήσουν ανοιχτές της κεντρικές διόδους ρίχνοντας αλάτι και κάνοντας συνεχής αποχιονισμούς!! Επίσης μέλημά μας είναι να έχουν πρόσβαση οι επιχειρήσεις του τόπου μας και οι κτηνοτροφικές μονάδες που είναι απομακρυσμένες εκτός οικισμών..Θέλω να συγχαρώ τους υπαλλήλους χειριστές της Δημοτικής Ενότητας Ζερβοχωρίων για την συνεχή προσπάθεια να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής για την προσπάθεια που καταβάλλει από χθες το βράδυ να κρατήσει την εθνική οδό Αγίου Προδρόμου-Αρναίας ανοιχτή, καθώς επίσης και την Ελληνική Αστυνομία, Διεύθυνσης Χαλκιδικής, για την ολονύχτια παρουσία της στα δύσκολα σημεία της εθνικής οδού με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών. Λόγω του παγετού που επικρατεί στην περιοχή μας, παρακαλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ορμύλια και τη Μεταμόρφωση

Γιώργος Ματέας: Ας χαρούμε το σπάνιο για την Ορμύλια και τη Μεταμόρφωση τοπίο με ασφάλεια, περιοριζόντας τις μετακινήσεις μας και οδηγώντας με χαμηλές ταχύτητες. Καλό θα ήταν οποίος πρέπει να πάει στον Πολυγύρο να προτιμήσει το δρόμο από Ψακούδια- Γερακινή. Ιδιαίτερη προσοχή στις γέφυρες οι οποίες παγώνουν περισσότερο και στο δρόμο Μεταμόρφωσης προς Μεταγκίτσι που η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες .

Μεγάλη Παναγία:

Γιώργος Κούκος: Οδηγοί, χειριστές, συνεργάτες και προσωπικό δουλεύουμε συνεχόμενα για την αντιμετώπιση της κατάστασης…

Γαλάτιστα:

Στρατωνίκη:

Ταξιάρχης:

Δουμπιά:

Γεροπλάτανος:

Πυργαδίκια:

Αρναία:

Κασσάνδρα:

Επί ποδός ο Δήμος Κασσάνδρας για τη “Μήδεια”- Τηλέφωνα επικοινωνίας
Πανέτοιμος να αντιμετωπίσει το έκτακτο και δυσμενές καιρικό φαινόμενο “Μήδεια” που εκδηλώθηκε σήμερα – Κυριακή- με χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες, είναι ο Δήμος Κασσάνδρας.
Διαθέσαμε από χθες, ποσότητες αλατιού σε όλες τις υπηρεσίες, στις Κοινότητες και στα σχολεία, ενώ επί ποδός βρίσκονται οι αιρετοί και σε πλήρη ετοιμότητα τα μηχανήματα έργου για τον αποχιονισμό.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση που έχει στη διάθεση του το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κασσάνδρας, η κακοκαιρία θα συνεχίζει να πλήττει την περιοχή μας και τα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Από αύριο – Δευτέρα- και ως το τέλος της εβδομάδας θα επικρατήσουν παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη, οι δημότες μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:

Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά
693 6126611

Αντιδήμαρχος
Βασίλης Στακινός
693 6126622
Αντιδήμαρχος
Παύλος Παντζίκης
693 6126614
Αντιδήμαρχος
Ιωάννης Μιτελούδης
693 6126615
Αντιδήμαρχος
Φωτεινή Μίζογλου
693 6126613
Αντιδήμαρχος
Αστέριος Κατσάνης
694 4327994
Επίσης και στα τηλέφωνα των Προέδρων των Κοινοτήτων οι οποίοι βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Παρακαλούνται οι δημότες Κασσάνδρας να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να έχουν την προσοχή τους τεταμένη.
Η Δήμαρχος Κασσάνδρας
Αναστασία Χαλκιά

Ο δρόμος Παλαιοχώρι-Νεοχώρι:

Στάγειρα- Στρατονίκη

Νέα Μουδανιά:

Ολυμπιάδα:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: