Η “Μήδεια” βάζει στην κατάψυξη και την Χαλκιδική

Aπό αύριο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή αλλάζει άρδην ο καιρός με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Από αύριο το μεσημέρι κιόλας θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις.

Πρώτα σε όλη την ορεινή ζώνη του νομού και στην δυτική Χαλκιδική από το ύψος της Καλλικράτειας και βορειότερα.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα ξεκινήσουμε με βροχές ή χιονόνερο.

Μέσα στην νύχτα προς την Κυριακή η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο και θα χιονίσει και στα υπόλοιπα τμήματα του νομόυ.

Το ξημέρωμα της Κυριακής θα βρεί στα λευκά όλα τα ορεινά τμήματα του νομού ενώ και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα θα έχουμε εκτιμώ ελαφριά χιονόστρωση χωρίς κανεις να γνωρίζει φυσικά τα ακριβή εκατοστά χιονιού.

Η θερμοκρασία αύριο Σάββατο δεν θα ξεπεράσει τους 0 στα ορεινά τμήματα και τους 4 στα πεδινά κυρίως στην νότια χαλκιδική.

Την κυριακή υπολογίστε ακόμα περισσότερο κρύο με τις μέγιστες να μην ξεπερνούν τους -4 στα ορεινά και το 0 στα πεδινά.τα φαινόμενα θα συνεχιστούν ώς και τα ξημερώματα της δευτέρας οπότε και θα σταματήσουν παντού.

Υπολογίστε αύριο στον Πολύγυρο χιονοπτώσεις ήδη από το μεσημέρι και μετά ενώ την Κυριακή η πόλη θα είναι στα λευκά με θερμοκρασία κάτω από το 0 όλο το 24 ωρο, άν θέλετε να ψωνίσετε αύριο στην λαική αγορά της πόλης να το κάνετε νωρίς το πρωί πριν αρχίσουν τα φαινόμενα.

Στα νέα Μουδανιά θα αρχίσει να βρέχει από το μεσημέρι και μετά και μέσα στην νύχτα θα το γυρίσει σε χιονοπτωση έτσι ώστε την Κυριακή θα χιονίζει κατά περιόδους με την θερμοκρασία να μήν ξεπερνάει τους 0 βαθμούς .

Το καλό νέο είναι οτι έχει περιοριστεί η ένταση της κατάβασης του ψύχους την ερχόμενη εβδομάδα και έτσι ο παγετός δεν θα είναι τόσο εντονος όπως φαινόταν πρίν λίγες ημέρες.

Τον πιο έντονο παγετό θα τον έχουμε την Δευτέρα προς την Τρίτη και την Τρίτη προς την Τετάρτη με ελάχιστες γύρω στους -10 στα ορεινά και στους -6 με -7 στα πεδινά τμήματα ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα θα αποφύγουμε τον ολικό παγετο στα πεδινά παραθαλάσσια τμήματα ενώ στα ορεινά θα έχουμε ολικό παγετό την Κυριακή την Δευτέρα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Το Αγιον Ορος θα δεχθεί έναν ακόμα γύρο χιονοπτώσεων την Δευτέρα και την Τρίτη .

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: