Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, 4 Φεβρουαρίου

“Αυτή η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου θα είναι διαφορετική απ’ ότι οι προηγούμενες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού άλλα όμως ιδιαίτερα σημαντική για να αναλογιστούμε για το ποιοι είμαστε και πως μπορούμε να συμμετάσχουμε στη μάχη κατά του καρκίνου.”

Αυτό είναι και το μήνυμα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας μαζί με το “Είμαι … Και Θα…” & “Είμαι… και Θέλω…” τα οποία αντιπροσωπεύουν όλους εμάς που θέλουμε έναν κόσμο καλύτερο και απαλλαγμένο από τον καρκίνο, έναν κόσμο που θα δίνει ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους που αγωνίζονται, που επιβιώνουν. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαριου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες του κόσμου.

Στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι πιο συχνοί τύποι είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη, του στομάχου και του ήπατος .

Ο καρκίνος είναι μια νόσος για την οποία έχουν ενοχοποιηθεί γενετικοί, λοιμογόνοι αλλά και διάφοροι περιβαλλοντικοί και κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες όπως είναι το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η κατανάλωση οινοπνεύματος, η ανθυγιεινή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: