Ψυχρή εισβολή και χιόνια καθ’ οδόν για την Χαλκιδική

Διαταραχή θα μας απασχολήσει μέσα στην νύχτα με λίγες βροχές που πιθανόν να σημειωθούν τα ξημερώματα στα ορεινά του νομού, ενώ μέσα στη ημέρα θα ενισχυθούν οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα 5 με 6 μποφώρ στην δυτική χαλκιδική και κασσάνδρα.

Από την Παρασκευή θα νοιώσουμε αρχικά την πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 βαθμούς σε σχέση με τις σημερινές τιμές, ενώ το Σάββατο ο καιρός από το μεσημέρι και μετά θα έχει αρχικά χιόνια μονο στα ορεινά του νομού που μέχρι το βράδυ του Σαββάτου θα έχουν κατέβει σε μηδενικό υψόμετρο .

Την Κυριακή θα χιονίζει σε όλον τον νομό με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενώ θα έχουμε και χιονόστρωση ενώ από την δευτέρα και μετά το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι ο ισχυρός παγετος που θα κρατήσει τουλάχιστον ως την Πέμπτη και θα είναι ολικός στα ορεινά τμήματα ενώ στα πεδινά και παραθαλάσσια θα έχουμε ολικό παγετό κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα και την Τρίτη.

Την νέα εβδομάδα τα φαινόμενα χιονοπτώσεων θα περιοριστούν στο Άγιον Όρος και πιθανόν την Σιθωνία, ενώ το Άγιον Όρος από την Δευτέρα και μετά θα δεχθεί αρκετές χιονοπτώσεις.

Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει σημαντικά οπότε εξασφαλίστε επάρκεια καυσίμων τουλάχιστον ως την ερχόμενη Παρασκευή , προφυλάξτε ευαίσθητα φυτά σε εσωτερικούς χώρους και θερμοκήπια ή κάπου με νότιο προσανατολισμό, και μια βρύση ανοιχτή να στάζει από την Κυριακή το βράδυ και μετά που ο παγετός θα είναι πολύ ισχυρός.δ

Δεν αποκλείεται οι ελάχιστες θερμοκρασίες μέσα στην βδομάδα ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα να φτάσουν τους -9 με -10 βαθμούς , και κάτω από τους -15 στα ορεινά τμήματα, δεν αποκλείεται σε περιοχές όπως το Παλαιοχώρι και ο Αγ. πρόδρομος τα θερμόμετρα να δείξουν ακόμα και -20 βαθμούς ελάχιστες θερμοκρασίες.κ

Οπότε επιγραματικά έχουμε 2 φασεις της κακοκαιρίας.

Σάββατο και κυρίως Κυριακή με χιονοπτώσεις και από την Δευτέρα και ώς και την Πέμπτη με ισχυρό παγετό και χιονοπτώσεις κατά περιόδους μόνο στα Ανατολικά του νομού.

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: