Εξαφανίζουν παραλία στην Χαλκιδική – Στο δρόμο οι κάτοικοι

Μπροστά από τις μπουλντόζες της Αποκεντρωμένης έχουν στηθεί περίπου 200 πολίτες προκειμένου για να σταματήσει το ξήλωμα από τους αμμοκράτες. Για το θέμα αυτό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης επιχειρείται η καταστροφή κατασκευών που έχουν γίνει με σκοπό να προστατεύεται το παραλιακό μέτωπο από τη διάβρωση.

Όπως είπε, έχουν κατατεθεί όλες οι σχετικές μελέτες που απαιτούνται για να τακτοποιηθούν όλες αυτές οι κατασκευές

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δόθηκε από το του Πρωτοδικείο Πολυγύρου προσωρινή διαταγή  αναστολής εκτέλεσης του πρωτοκόλλου κατεδάφισης μέχρι 19 Απριλίου 2021 που θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Σιθωνίας.

Εξαγριωμένοι κάτοικοι και επιχειρηματίες

Έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους εφόσον δεν σταματήσουν οι κατεδαφίσεις στο σημείο δηλώνουν κάτοικοι και επιχειρηματίες της Νικήτης. Όπως σημειώνουν η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έρχεται να τους δώσει το τελειωτικό χτύπημα αφού βάζει σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου που έχουν ήδη υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές εξαιτίας της πανδημίας. Μάλιστα, είναι διατεθειμένοι στο μέλλον σε περίπτωση που η θάλασσα προκαλέσει προβλήματα και ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις από τη στιγμή που θα έχουν αφαιρεθεί οι αμμοκράτες να στραφούν εναντίον της Πολιτείας ζητώντας αποζημιώσεις.

Παρέμβαση Βορίδη για το θέμα

Για το θέμα παρέμβαση έκανε το πρωί της Δευτέρας στο MEGA και ο ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ζητώντας να του σταλεί ο φάκελος και να επιληφθεί του θέματος, ωστόσο, ο κ. Ντέμπλας δήλωσε πως ο φάκελος έχει σταλεί στο υπουργείο από το περασμένο Σάββατο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: