Κουπόνια 200 ευρώ για λάπτοτ και τάμπλετ μαθητών ‑ Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις

Ένα βήμα πριν την έναρξη του προγράμματος voucher 200 ευρώ για την αγορά laptop, tablet σε μαθητές και φοιτητές βρίσκεται η διαδικασία. 

Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου, αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για τους προμηθευτές που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το επόμενο βήμα είναι να ελεγχθεί ο εξοπλισμός των αιτούντων προμηθευτών, ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές που έχουν οριστεί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όσα πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Στις 5 Απριλίου, σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του voucher των 200 ευρώ. Σημειώνεται ότι δικαιούχοι είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ και θα λάβουν voucher 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Ο αριθμός των συσκευών που θα διατεθούν μέσω του προγράμματος είναι ιδιαίτερα μεγάλος: αρκεί να αναλογιστούμε ότι ο αριθμός tablet, laptop και desktop που συνήθως διακινείται στην ελληνική αγορά συνολικά ετησίως είναι γύρω στα 900.000 τεμάχια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: