Πώς αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στη δωρεάν διάθεση των self test

Όσα δήλωσαν ο ΓΓ του πανελλήνιου συλλόγου φαρμακαποθηκαρίων και ο αντιπρόεδρος του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου για τα self test και τη διανομή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του πανελλήνιου συλλόγου φαρμακαποθηκαρίων, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο αντιπρόεδρος του πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου, Γιάννης Δαγρές μίλησαν το πρωί του Σαββάτου 27/3 στην πρωινή εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” για τα self test κορονοϊού, η χρήση των οποίων θα ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, η λογική των self test είναι ότι η πολιτεία θα παραλάβει εκατομμύρια τεστ, τα οποία θα συγκεντρωθούν σε όλη την περιφέρεια. Από εκεί οι φαρμακαποθήκες θα παραλαμβάνουν σε εβδομαδιαία βάση με δικά τους κόστη για να διανείμουν τα test στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του πανελλήνιου συλλόγου φαρμακαποθηκαρίων, τα τεστ covid θα είναι επαρκή σε ποσότητα με αρχικό αριθμό τα 10 εκατομμύρια τεστ, ενώ διαδικασία είναι γνωστή για τις φαρμακαποθήκες.

Από την άλλη, ο κ. Δαγρές τόνισε πως δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία, καθώς για κάθε πολίτη που παίρνει το τεστ, πρέπει να γίνεται καταγραφή των στοιχείων του σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, καθώς και τα αποτελέσματα του τεστ. Δε θα υπάρχει κάποια επιβάρυνση για τους πολίτες, ανέφερε ο κ. Δαγρές, τονίζοντας πως τέτοιου είδους τεστ δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα σε φαρμακεία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: