Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στους Αταίριαστους

Συνέντευξη παραχώρησε ο Προέδρος της ΠΟΞ – Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στους Αταίριαστους

Γρηγόρης Τάσιος: “Πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη για να ξαναγίνει η χώρα “πράσινη” – Εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης γιατί διανύουμε δεύτερη χρονιά επιβίωσης

“Με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Χάρη Θεοχάρη για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαΐου και με σύνθημα “All you want is Greece”, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος τόνισε ότι η Ελλάδα “έγινε πρώτη είδηση στη Ρωσία και αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό γεγονός”.

Μιλώντας στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις και στην αγωνία τους για τη φετινή σεζόν.

“Δεν υπάρχει ζεστό κλίμα αυτή τη στιγμή σε επίπεδο κρατήσεων. Υπάρχει ζήτηση, αλλά οι μόνες κρατήσεις που έχουμε είναι τα περσινά vouchers που μετατέθηκαν για φέτος. Κρατάμε όμως την αισιοδοξία μας γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πρέπει να ανοίξουμε και να φέρουμε κόσμο”, σημείωσε. Ο κ. Τάσιος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να στοχεύσει σε δύο βασικές κατευθύνσεις: Πρώτον, η χώρα να ξαναγίνει πράσινη στο χάρτη με τα υγειονομικά δεδομένα covid στην Ευρώπη και δεύτερον, να ληφθούν εμπροσθοβαρή μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που διανύουν δεύτερη χρονιά επιβίωσης. “Είναι πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη” τόνισε και επισήμανε ότι πρέπει να ανοίξουν σταδιακά και οι υπόλοιποι κλάδοι για να βοηθήσουν τον τουρισμό.

blob:https://www.skai.gr/90dd5f8f-0eb3-4dd5-bea3-5262464f13fc

Απάντηση