ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ: Όλοι μαζί μιά γροθιά!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας για την μεγαλειώδη συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας. Η ενότητα και η ομόνοια μας είναι για ακόμη μιά φορά συγκινητική. Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι σε όλες τις «τρικλοποδιές» που προσπαθούν να μας βάλουν η εργοδοσία και τα τσιράκια της. Η ενότητά μας για το δίκαιο των αιτημάτων μας είναι το σημαντικότερο όπλο μας. Όλοι μαζί μιά γροθιά! Τους ενόχλησε τόσο η επιτυχία της στάσης εργασίας μας, με όλα αυτά που έγιναν χθες σε μόλις μία ημέρα.

Αρχικά η εταιρεία EDILMAC τοιχοκόλλησε μία ανακοίνωση ότι η στάση εργασίας και τα αιτήματά μας είναι παράνομα και καταχρηστικά, θέλοντας έτσι να μας τρομοκρατήσει και να μας φοβίσει. Είναι παράνομο, δηλαδή, να διεκδικούμε την επαναπρόσληψη ενός συναδέλφου μας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, κ.α.; Τους απαντάμε ξεκάθαρα, όπως κάναμε και χτές, ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και να αφήσουν τους εκφοβισμούς. Επιπλέον η EDILMAC στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ως υπεύθυνη για ορισμένα από τα αιτήματά μας την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Και ρωτάμε ποιά είναι τα αιτήματα αυτά; Επιλύστε τα ΤΩΡΑ. Να σταματήσουν να ρίχνουν «το μπαλάκι» ο ένας στον άλλον και να μας επιλύσουν αυτά τα θέματα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας τοποθετήσαμε ένα πανό, το οποίο αναφέρονταν στην υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων και στην επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ απαίτησε να κατεβάσουμε άμεσα το πανό ειδάλλως «θα το κατέβαζαν αυτοί με άλλο τρόπο» όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε ο διευθυντής του μεταλλείου. Συνάδελφοι, θέλουν να μας φιμώσουν, δεν αντέχουν ούτε ένα πανό εργαζόμενων που μιλάει για τα προβλήματά μας, μας θέλουν φιμωμένους. Ο αγώνας μας όμως δεν θα σταματήσει μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας. Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για τα προβλήματά μας τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα και για κάποια απο αυτά η EDILMAC την εμφανίζει ως αρμόδια.

Στη συνάντηση που έγινε με την EDILMAC αναφορικά με τα αιτήματά μας, η εταιρεία δεσμεύτηκε (στα λόγια βέβαια, όπως έχει κάνει και πολλές φορές μέχρι τώρα, άρα και δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη), ότι θα μας απαντήσει εντός δύο ημερών, μετά από τις δικές μας πιέσεις για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Τους ξεκαθαρίσαμε ότι αν δεν προβούνε στην άμεση επίλυση τουλάχιστον των περισσότερων από τα αιτήματά μας, με κυριότερο την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας, θα συνεχίσουμε από βδομάδα με κλιμάκωση του αγώνα μας. Επίσης, ξεκαθαρίζουμε: Δεν θα αρκεστούμε σε καμία προφορική δέσμευσή τους αλλά μόνο στην πραγματική και άμεση υλοποίηση των αιτημάτων μας. Αν δεν συμβεί αυτό εντός δύο ημερών θα προχωρήσουμε σε δυναμική, διαρκείας κλιμάκωση του αγώνα μας από βδομάδα όπως τους έχουμε προειδοποιήσει και αποφασίσαμε στη συνέλευσή μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!

Συμπαραστεκόμαστε και στεκόμαστε αλληλεγγυοί στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι της Ε.Χ. με τα σωματεία τους. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και απαιτούμε να επιλυθούν τώρα όλα τα προβλήματα των συναδέλφων της Ε.Χ., τα οποία πλήτουν φυσικά και εμάς και είναι κοινά. Κοινός αγώνας, λοιπόν, συνάδελφοι, γιατί ο ορίζοντας διαφαίνεται γεμάτος σύννεφα για όλους μας και μόνο ενωμένοι είμαστε πιό δυνατοί για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας. Ενώνουμε και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις μαζί σας. ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

Απάντηση