Αγριδιά: Το Κρυφό Διαμάντι της Χαλκιδικής.

Η Αγριδιά βρίσκετε στην ανατολική πλευρά της Σιθωνίας ανάμεσα στη Συκιά και την Σάρτη και ειναι μια μικρή παραλία που θυμίζει λίγο τα φιλανδικά φιόρδ έτσι όπως η θάλασσα μπαίνει μέσα στη ξηρά.

Η άμμος της παραλίας είναι λεπτή κοκκώδης που δεν κολλά στο σώμα και τα νερά είναι καθαρά και πρασινογάλαζα, δεν είναι βαθιά και ειναι ιδανική για μικρά παιδιά.

Η Αγριδιά ειναι σε μια περιοχή λιγο απόμακρα απο τον κεντρικό δρόμο και το μονο που θα βρείτε εκεί γύρω ειναι το beach bar που βρίσκετε στην παραλία μπροστά. Δεν καλύπτει όλη την παραλία αλλά διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες απο την δεξιά πλευρά της αφήνοντας και αρκετό χώρο για τους επισκέπτες που δεν θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν.

Η Αγριδιά απέχει 4 χιλιόμετρα απο την Σάρτη και 5 από την Συκιά, η διασταύρωση που θα σας οδηγήσει στην παραλία βρίσκετε σε ένα πλάτωμα στην κορυφή του βουνού όπου ξεκινάει ένας χωματόδρομος που θα σας οδηγήσει κάτω στην παραλία. Το αυτοκίνητο φθάνει πολύ κοντά στην θάλασσα όπου θα βρείτε χώρο να το παρκάρετε και ετσι δεν χρειάζεται να καλύψετε την απόσταση περπατώντας.

Θέλει λίγη προσοχή στον χωματόδρομο που κατεβαίνει ως την παραλία, αν και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Πάρτε μαζί σας αντηλιακό , ο ήλιος καίει και για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις ξαπλώστρες από το μπαρ καλό ειναι να έχουν μαζί τους ψάθες ή πετσέτες.

Παρακολουθήστε το μαγευτικό βίντεο του George Sal

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: