Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ρύθμιση του ωραρίου για το Πάσχα ζητά η Ιερά Σύνοδος

Ρύθμιση στο θέμα του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας προκειμένου να γίνουν πολλαπλές λειτουργίες την Μεγάλη Εβδομάδα και όλοι οι πιστοί να μπορέσουν να τις παρακολουθήσουν ζήτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος αναλύοντας την πρόταση της Ιεράς Συνόδου προς την κυβέρνηση για την λειτουργία των εκκλησιώντις ημέρες του Πάσχα.

Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης μιλώντας στο Mega, η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 9 το βράδυ δεν επιτρέπει την τέλεση πολλαπλών λειτουργιών κυρίως την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή όπου υπό κανονικές συνθήκες οι λειτουργίες τελούνται μέχρι τις 10 και 11 το βράδυ.

Αναφορικά με την λειτουργία της Αναστάσεως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πώς δεν μπορεί να μην γίνει στις 12 το βράδυ την ώρα δηλαδή που ξέρουμε όλοι. ADVERTISING

«Η Ανάσταση θα γίνει την ώρα που ξέρουμε. Η περιφορά του Επιταφιού δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που γινόταν. Αυτό που μπορεί να γίνει μια σύντομη περιφορά γύρω από το ναό. Θα αξιοποιηθούν όλοι οι εξωτερικοί χώροι. Μπορούμε να περιφέρουμε μόνο το Σώμα του Επιταφιού. Αλλά πρέπει να ρυθμιστεί το ωράριο. Κατανοούμε πλήρως το πρόβλημα. Αν υπάρχει συνεργασία με την Επιτροπή θα γιορτάσουμε Πάσχα αληθινό χωρίς να βλάψουμε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να προχωρήσουμε με μια σαφή συνεννόηση. Μετά την εμπειρία των Χριστουγέννων έχουμε προχωρήσει με πολύ σύνεση, έχουμε σεβαστεί τα μέτρα. Ο λαός έχει πειστεί ότι πρέπει να είναι με μάσκες μέσα στους ναούς» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης ζητώντας παράλληλα μικρή ελαστικότητα στην παρουσία πιστών εντός των ναών που αυτή τη στιγμή είναι 1 πιστός ανά 15 τ.μ..

Στην τηλεοπτική συζήτηση συμμετείχε και η Ελένη Γιαμαρέλλου η οποία είπε:

«Θέλω να προσθέσω ότι το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχάσουμε τις μάσκες μας. Ακόμα και αν γίνει μικρή περιφορά του Επιταφίου γύρω από την εκκλησία πρέπει να κρατάμε τα μέτρα. Μια μια οικογένεια μπορεί να είναι κοντά, αλλά θα πρέπει να έχουμε αποστάσεις. Για τους ψάλτες που δεν θα μπορούν να φοράνε μάσκες θα μπορούν να κάνουν rapid test για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει μετάδοση του ιού».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: