Για ποιους μαθητές θα χτυπήσει σίγουρα το κουδούνι τη Δευτέρα

Η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει χωρίς επί του παρόντος να δείχνει σημάδια υποχώρησης, καθώς ο χθεσινός μειωμένος αριθμός κρουσμάτων προέκυψε από πολύ μειωμένο αριθμό τεστ, οι μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών σε πλατείες και ανοικτούς χώρους είναι καθημερινό φαινόμενο, οι εμβολιασμοί τηρουμένων των αναλογιών πάνε καλά, αλλά εξακολουθούμε να απέχουμε πολύ από το σημείο «ασφαλείας» και η κυβέρνηση πιέζεται από τα πράγματα να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο, με βασικό θέμα συζήτησης την επανεκκίνηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία ζητείται όχι μόνο από το υπουργείο Παιδείας αλλά και από γονείς που βιώνουν καθημερινά το κόστος του εγκλεισμού των παιδιών και μεγαλύτερων μαθητών στα σπίτι. Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες σχετικά με τα σενάρια που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι είναι το άνοιγμα «δύο ταχυτήτων». Που σημαίνει ότι στις περιοχές με λιγότερο επιδημιολογικό φορτίο να ανοίξουν λύκεια και γυμνάσια μαζί και στις «κόκκινες» μόνο τα Λύκεια, ή έστω η Γ’ Λυκείου, η οποία ετοιμάζεται και για τις Πανελλήνιες.

Οι αποφάσεις θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό τόσο από την επιδημιολογική εικόνα, όσο όμως και από τον έγκαιρο εφοδιασμό των φαρμακείων με τα self test, τα οποία, όπως έχει ήδη αποσαφηνίσει το υπουργείο Υγείας, σε πρώτη φάση θα διατεθούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ηλικίας 16-18 ετών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: