Δύτες της isea βούτηξαν στο λιμάνι της νέας Σκιώνης για να καθαρίσουν από σκουπίδια και φερτά υλικά

Δύτες της περιβαλλοντικής οργάνωσης isea με στολές και φιάλες οξυγόνου βούτηξαν στο λιμάνι της νέας Σκιώνης για να καθαρίσουν από σκουπίδια και φερτά υλικά.

Συγκέντρωσαν παλιά δίχτυα, λάστιχα, σίδερα και ογκώδη αντικείμενα αλιείας και πλαστικά που εντόπισαν στο βυθό της θάλασσας .

Η δράση στην θαλάσσια περιοχή, έγινε με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του δήμου Κασσάνδρας και του δημοτικού λιμενικού ταμείου.

Μηχανήματα του δήμου καθάρισαν τις ακτές εκατέρωθεν του λιμανιού από φύκια, ξύλα και σκουπίδια.

Συνεργεία καθαρισμού πρασίνου, καθάρισαν τους δρόμους, και τα πάρκα μέσα στον οικισμό και τα πρανή της επαρχιακής οδού στα όρια της κοινότητας από χόρτα.

«Θα συνεχίσουμε τις δράσεις καθαρισμού σε όλες τις παραθαλάσσιες κοινότητες του δήμου Κασσάνδρας, με στοχευμένες εξορμήσεις ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής και όπου προβλέπεται θα συνεργαστούμε εκ νέου με την περιβαλλοντική οργάνωση isea που θα αναλάβει τον καθαρισμό του βυθού με την συνδρομή δυτών» τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Παύλος Παντζίκης και απηύθυνε έκκληση στους ντόπιους αλιείς και τους επισκέπτες να προφυλάξουν τη θαλάσσια περιοχή από ρύπανση και να κρατήσουν το περιβάλλον καθαρό.

Ως μια ιδιαίτερα σημαντική δράση που ευαισθητοποιεί πολίτες και αλιείς, χαρακτήρισε τον καθαρισμό του βυθού η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κωνσταντία Λεμονή

«Η καθαριότητα των θαλασσών και των ακτών της Κασσάνδρας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης του δήμου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση και να προστατεύουμε το περιβάλλον μας από οποιασδήποτε μορφής ρύπανση» τόνισε ο δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά που παρακολούθησε την εκστρατεία καθαριότητας.

Η κ Χαλκιά ευχαρίστησε τους εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης ι sea για την συνδρομή τους.

Η περιβαλλοντική οργάνωση I sea ιδρύθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη και στοχεύει στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων και των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδας.

Απάντηση