ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΤΟ 46,5% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

«ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΠ.ΠΑΝΑ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΤΟ 46,5% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».

Στοχεύοντας στην ύπαρξη υγειονομικής ασφάλειας στη Χαλκιδική, ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα:

«Η πορεία των εμβολιασμών στη Χαλκιδική».Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ο Βουλευτής, ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη Βασίλειο, να τον ενημερώσει για την ακριβή πορεία των εμβολιασμών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, για την κατάσταση που επικρατεί στα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και πότε προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιποι εμβολιασμοί, εν όψει της κρίσιμης τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, ο Βουλευτής θέλησε να ενημερωθεί για την πορεία των επικείμενων εμβολιασμών της Αμμουλιανής.Στην απάντησή του προς το Βουλευτή ο Υπουργός ανέφερε, ότι καθημερινά γίνονται 744 εμβολιασμοί κατά του covid-19 στα συνολικά 6 εμβολιαστικά κέντρα της Χαλκιδικής και μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 15.590 πολίτες σε ποσοστό 14,72% του πληθυσμού της (10.111 με την πρώτη δόση και 5.479 και με τις δύο δόσεις του εμβολίου).

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε, ότι σύντομα θα έχει εμβολιαστεί το 46,5 % του συνολικού πληθυσμού της Χαλκιδικής, ενώ σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των κατοίκων της Αμμουλιανής.

Από τη πλευρά ο κ. Πάνας, ζήτησε επίσης να τεθεί σε προτεραιότητα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων καθώς και των μεγάλης ηλικίας ατόμων και κάλεσε τον Υφυπουργό, εν όψει του Ταμείου Ανάκαμψης , να συγκροτήσουν ένα συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την ενίσχυση των Δομών Υγείας της Χαλκιδικής.Μπορείτε να παρακολουθήστε την Επίκαιρη Ερώτηση στον εξής σύνδεσμο:

Απάντηση