Καμπανάκι Τσιόδρα για τις ηλικίες 20-50

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι ο κορονοϊός προσβάλλει όλο και περισσότερο τις ηλικίες 20-25 έκρουσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας προσθέτοντας ότι την τελευταία εβδομάδα στη Δυτική Μακεδονία παρατηρούνται περισσότερα από 1.000 ενεργά κρούσματα γεγονός που δείχνει ότι η επιδημία έχει τοπικό χαρακτήρα  που δεν πορεύεται πάντα με τον ίδιο αριθμό.

Σε παρέμβασή του σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού. 

Δήλωσε μάλιστα ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και χτυπά περισσότερο την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Επεσήμανε ωστόσο ότι «το lockdown είναι σφυριά στο κεφάλι» καθώς όπως υποστήριξε υπάρχουν συνέπειες σε όλους του τομείς, κοινωνικούς, οικονομικούς, πνευματικούς.

Όσο περισσότεροι εμβολιασμοί τόσο καλύτερα

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο περισσότεροι εμβολιασμοί τόσο καλύτερα». Τα εμβόλια είναι η ορατή λύση για τον περιορισμό της νόσου είπε ο καθηγητής τονίζοντας πως μετά το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εκείνη χώρα που έχει προχωρήσει στους εμβολιασμούς.

«Το μέλλον εξαρτάται τον εμβολιασμό, τονίζοντας ότι η ανοσία θα επιτευχθεί σε ποσοστό 45% έως 85%  μια κοινωνία όπου δεν εμβολιάζονται τα παιδιά» δήλωσε. 

Επιπλέον, επεσήμανε ότι τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση των περιστατικών και θανάτων που αποδίδονται.

Δεν υπάρχει ακόμη φάρμακο

Αναφορικά με τις θεραπευτικές επιλογές είπε ότι δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε αντιικό φάρμακο που θα χορηγούνταν στην αρχή της νόσου. «Ακόμα, ένα χρόνο μετά,  ερευνούμε ποια φάρμακα βοηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

liberal.gr

Απάντηση