H ΑΞΤΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤEΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COVID 19 ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ

Η Αμμουλιανή, το μοναδικό κατοικημένο νησί που έχει η Κεντρική Μακεδονία και το στολίδι της Χαλκιδικής κατάφερε να μην επηρεαστεί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Αμμουλιανή εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για οριζόντιο εμβολιασμό σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των χιλίων κατοίκων. Έτσι λοιπόν από τις 09 Απριλίου έως και τις 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο νησί, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ο εμβολιασμός των κατοίκων.

Φυσικά εμβολιάστηκε και το πλήρωμα του σκάφους «Αμμουλιανή 2003» το οποίο και τέθηκε στις υπηρεσίες των υγειονομικών υπαλλήλων προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία του εμβολιασμού.

Η πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ, ΚΑ Ζαμάνη Μαρία Ελένη ανέφερε σχετικά

«…Το δημοτικό σκάφος πραγματοποίησε όλες τις απογευματινές μεταφορές των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, καθώς ο χρόνος του ιατρικού προσωπικού για τον συντονισμό των εμβολιασμών είναι πολύτιμος. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά και ο εμβολιασμός των κατοίκων ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά, θεωρούμε καθήκον μας να στεκόμαστε πάντοτε αρωγοί σε δράσεις που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση της υγείας των δημοτών και συνδράμουμε στο κοινωνικό καλό…»

Απάντηση