Ανοίγουν τα γυμναστήρια στις 31 Μαΐου – Τα μέτρα που θα ισχύουν

Ημερομηνίες – κλειδιά για το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων στη χώρα έδωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Όπως είχα δεσμευθεί από την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνουμε έναν πλήρη πίνακα ενάρξεως των δραστηριοτήτων που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία τους, ώστε όλες οι επιχειρήσεις να έχουν το χρονοδιάγραμμα και τη δυνατότητα να προσαρμοστούν και να ξεκινήσουν όπως πρέπει», ανέφερε.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανοίγματος:

  • Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα καζίνο
  • Την ίδια ημερομηνία, 14 Μαΐου, ανοίγουν και τα γραφεία συνοικεσίων με μάσκα, αποστάσεις, self tests και ραντεβού
  • Στις 24 Μαΐου ανοίγουν τα ΟΠΑΠ PLAY 

Ανοίγουν τα γυμναστήρια στις 31 Μαΐου

Στις 31 Μαΐου ανοίγουν τα γυμναστήρια, τα οποία είναι κλειστά για πάρα πολύ καιρό. Θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα. Παράλληλα, ανοίγουν και οι υπηρεσίες ευεξίας.

Την ίδια ημερομηνία ανοίγουν και τα κέντρα αισθητικής, τα catering και οι χώροι δεξιώσεων, μόνο σε εξωτερικούς χώρους,  σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν και στην εστίαση.

Στις 7 Ιουνίου, επαναλειτουργούν οι οίκοι ανοχής με το υγειονομικό πρωτόκολλο του 2020.

Όταν το 50% του ενηλίκου πληθυσμού εμβολιαστεί, τότε αναμένονται περαιτέρω ανοίγματα. Συγκεκριμένα, τότε θα ανοίξει η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους με κάλυψη του 70% της δυναμικότητας.

Το ίδιο ισχύει και για τα λούνα παρκ και τις εμποροπανηγύρεις που θα λειτουργήσουν με το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπαίθριου εμπορίου. Τότε αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» και για την επαναλειτουργία των παιδότοπων.

Τέλος, την 1η Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν εμπορικές εκθέσεις, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: