Μία δόση εμβολίου σε όσους νόσησαν: Έρχονται επίσημες ανακοινώσεις

Μετά από μεγάλη συζήτηση, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων φαίνεται πως έχει αποφασίσει να εμβολιαστούν με μία δόση όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό. Ανακοινώσεις τη Δευτέρα.

Αρκετή συζήτηση έγινε το προηγούμενο διάστημα για το αν χρειάζονται μία ή δύο δόσεις εμβολίου όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό, με τους περισσότερους επιστήμονες που τοποθετήθηκαν δημόσια να υποστηρίζουν την άποψη ότι χρειάζεται μόνο μία.

Μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν κι άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από κορονοϊό, η οποία τέθηκε και στο τραπέζι της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων έδειξε ότι τα αντισώματα παραμένουν στον οργανισμό έως και 13 μήνες.

Ακριβώς αυτή την έρευνα επικαλέστηκε την περασμένη Δευτέρα και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, μιλώντας σχετικά.ADVERTISING

Αντίθετα, κάποιοι άλλοι, όπως ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, προτείνουν και δεύτερη δόση. Τουλάχιστον γι’ αυτούς που έχουν νοσήσει πριν από έναν χρόνο.

«Προκρίνεται» η μία δόση – Ανακοινώσεις τη Δευτέρα

Ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως όσοι άνθρωποι έχουν νοσήσει θα λάβουν μία δόση, χωρίς όμως ν’ αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς την επόμενη εβδομάδα, πιθανότητα τη Δευτέρα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Τη μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως αν και δεν υπάρχουν ακόμα θεσμοθετημένες αποφάσεις, η εθνική επιτροπή το έχει ήδη εισηγηθεί.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: