Μαίνεται εκτός ελέγχου η φωτιά: Πέρασε στην Αττική‑ Μήνυμα του 112 για νέες εκκενώσεις

Eκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Κοκκιναρέα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αποχωρούν από το σημείο καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη.

Νέο μέτωπο στη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας η οποία πέρασε πλέον και τα όρια του νομού Αττικής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιεροθέου όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες – που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη επισήμης – για εκκένωση του οικισμού Καβελάρη, ο οποίος είναι σε απόσταση αναπνοής από την πόλη των Μεγάρων.

Σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112» για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κοκκιναρέα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να οπισθοχωρούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες , στην περιοχή εγκλωβίστηκαν προσωρινά πολλοί πυροσβέστες, ωστόσο κατόρθωσαν να απεγκλωβιστούν χωρίς απώλειες.

Το τεράστιο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα και έχει πλέον επεκταθεί σε σπίτια, ενώ απεγκλωβίστηκαν άτομα με κινητικά προβλήματα.

«Αυτή την ώρα δίνουμε μεγάλη μάχη με σκοπό να οριοθετήσουμε την πυρκαγιά. Θα έλεγα ότι έχουμε μια καλύτερη εικόνα από χθες», είπε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σ. Κολοκούρης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, προσθέτοντας ότι ο άνεμος δυσκολεύει την επιχείρηση κατάσβεσης.

Όχημα της πυροσβεστικής έχει σταματήσει προληπτικά λίγα μέτρα πιο κάτω

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για ένα τεράστιο μέτωπο το οποίο κινείται ανεξέλεγκτα και έχει πλέον επεκταθεί σε σπίτια.

Εντούτοις δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για το τι ακριβώς έχει καεί.

Στο πύρινο μέτωπο έχουν σπεύσει επιπρόσθετα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού ενώ πριν από λίγο απεγκλωβίστηκαν άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία και δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Την ίδια ώρα ακόμη και κάτοικοι της περιοχής βοηθούν συμπολίτες τους ώστε να αποχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Το παρήγορο είναι ότι δεν υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Το δάσος που καίγεται ανεξέλεγκτα είναι πυκνό, παρθένο και με εύφλεκτα υλικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η φωτιά υπολογίζεται ότι έχει κάψει μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες περίπου 20.000 στρέμματα δάσους. Ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε ακόμη ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ελαιώνα από ανθρώπινο χέρι, λόγω καύσης κλαδιών και υπολειμμάτων ελαίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: