Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Παραγωγών: Απαλλάσσονται από τον φόρο επιτηδεύματος οι παραπάνω ΚΑΔ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως καλά γνωρίζετε η Ομοσπονδία μας είχε ξεκινήσει έναν υπέρτατο αγώνα από τον Μάρτιο του 2020 στην αρχή της πανδημίας, για τα προβλήματα που είχαν προκύψει με τους Κ.Α.Δ.Ετσι λοιπόν δημιουργήσαμε δύο νέους σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Βεσυροπουλο Απόστολο ,οι οποίοι κωδικοί είναι 47811001(λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού παραγωγού-πωλητη σε υπαίθριους πάγκους και αγορές)και τον κωδικό 47891001(λιανικό εμπόριο άλλων ειδών παραγωγού- πωλητή σε υπαίθριους πάγκους και αγορές) έτσι ώστε να εντάσσονται εφεξής στις οποιες κρατικές ενισχύσεις και προγράμματα ΕΣΠΑ.

Στην συνέχεια με έγγραφο της, η Ομοσπονδία Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας Θράκης στις 19-4-2021 και αριθμό πρωτοκόλλου 3673 ζητούσε την απαλλαγή του φόρου επιτηδεύματος για τους κατά επάγγελμα αγρότες πωλητές λαϊκών αγορών.

Ολο αυτό το χρονικό διάστημα ασκήσαμε την μέγιστη πίεση στο Υπουργείο Οικονομικών με την αμέριστη συμπαράσταση του Υφυπουργού οικονομικών κο Βεσυροπουλο Απόστολο.

Κατοπιν απαντήσεως της ΑΑΔΕ ρητώς και κατηγορηματικώς απαλλάσσονται από τον φόρο επιτηδεύματος οι παραπάνω ΚΑΔ.

Προς ενημέρωση όλων των πωλητών-παραγωγων λαϊκών αγορών, να προβούν άμεσα στην αλλαγή ΚΑΔ ώστε να έχουν τα παραπάνω ευεργέτηματα.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας θέλει δημόσια να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Βεσυροπουλο Απόστολο για τις πολύμηνες και επίμονες ενέργειες του επί του θέματος.

Υ.Γ Σας παραθέτουμε το έγγραφο που αποστείλαμε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Για το Δ.Σ

Ο προεδρος Γεν.γραμματεας

Μακριδης Βασιλειος Παπαδοπουλος Κων/νος

Απάντηση