«Γέφυρα ζωής» με δωρεά οργάνων από το Νοσοκομείο Χαλκιδικής στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

«Γέφυρα ζωής» στήθηκε από το υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), το νοσοκομείο Χαλκιδικής, για τη μεταφορά οργάνων, από αποβιώσασα δότρια, που νοσηλεύονταν στη Μ.Ε.Θ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής. Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας έλαβε την απόφαση να δωρίσει ζωτικά όργανά της. Τα όργανα μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Χαλκιδικής

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής ανακοινώνει, ότι για δεύτερη φορά στα χρονικά λειτουργίας του Νοσοκομείου, το Σάββατο 12/6/2021 πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια, που νοσηλεύονταν στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου μας.

Τα όργανα που ελήφθησαν είναι οι δύο νεφροί και οι δύο κερατοειδής και με βάση την λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις.

Η Δωρεά Οργάνων αποδεικνύει την κοινωνική συνοχή και ευαισθησία που χρειάζεται όσο ποτέ στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Το Γ.Ν. Χαλκιδικής ευχαριστεί από ψυχής την οικογένεια της δότριας, χάρη στην ευαισθησία της οποίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη δωρεά οργάνων στο Γ.Ν. Χαλκιδικής.

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι εκείνο που προηγείται της μεταμόσχευσης είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος με κίνητρο την αγάπη και τον αλτρουισμό, αποφασίζει να γεφυρώσει τη ζωή με το θάνατο.

Η Διοίκηση εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους συγγενείς της δότριας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, όπως και την ευγνωμοσύνη της για τη γενναιότητά τους να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων, μια πράξη αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Επίσης, συγχαίρει την ομάδα ιατρών του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου, των ιατρών και των νοσηλευτών του Νοσοκομείου μας οι οποίοι ολοκλήρωσαν την σύνθετη αυτή διαδικασία με επιτυχία και επέδειξαν υψηλή και άξια συγχαρητηρίων αίσθηση καθήκοντος, διεκπεραιώνοντας σε μια πολύ δύσκολη εποχή όλες τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δωρεά οργάνων.

Ως Διοίκηση του Γ.Ν. Χαλκιδικής απευθύνω έκκληση σε όλη την κοινωνία για την σημασία και την αξία της προσφοράς δωρεάς οργάνων, γιατί μας αφορά όλους.

Το μήνυμα στην κοινωνία είναι ότι: «Η Δωρεά Οργάνων μπορεί να φέρει φως στη ζωή σου ή στη ζωή των συνανθρώπων σου. Ενημερώσου για τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Η Δωρεά Οργάνων και Ιστών είναι μια απόφαση μεγάλης ηθικής αξίας. Είναι η ίδια η ζωή, άλλωστε, όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα και όσο υπάρχει αγώνας, υπάρχει ζωή». «Το Γ.Ν. Χαλκιδικής θα συνεχίσει να συμβάλλει καθοριστικά στη γενικότερη προσπάθεια για τη δωρεά οργάνων, με τη βεβαιότητα ότι αποτελεί μια κοινωνική αναγκαιότητα και μια νίκη ζωής…».

Απάντηση