Δήμος Κασσάνδρας: Δράσεις με τη συμμετοχή των παιδιών για την ημέρα Περιβάλλοντος

Φυτά  και λουλούδια φύτευσαν μικροί μαθητές  του παιδικού σταθμού της Κασσάνδρειας και μαθητές  του δημοτικού  σχολείου της Νέας Σκιώνης, μαζί με τη δήμαρχο Αναστασία Χαλκιά.

Η αυλή του παιδικού σταθμού γέμισε με όμορφα λουλούδια και σε τρία σημεία φυτεύτηκαν διακοσμητικές πλάτανο μουριές.

Τα παιδιά υποσχέθηκαν στη δήμαρχο ότι θα ποτίζουν και θα φροντίζουν τα φυτά. Μάλιστα με τη βοήθεια των βρεφονηπιοκόμων έφτιαξαν χάρτινα  δεντράκια με το μήνυμα «αγαπώ το περιβάλλον»

Στην Νέα Σκιώνη οι  μαθητές φυτεύσαν φυτά στα παρτέρια του λιμανιού.

Η κ Χαλκιά πρότεινε στα παιδιά να υιοθετήσουν τα παρτέρια και να φροντίσουν τα φυτά ποτίζοντας τα και καλλωπίζοντας τα. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι δασκάλες  θα επιλέξουν το καλύτερο παρτέρι και αυτό θα βραβευτεί με ένα δώρο.

«Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά από τις μικρές ηλικίες να μάθουν να αγαπούν το περιβάλλον και να φροντίζουν τη γη που παίρνουν κληρονομιά. Μέσα  από την ευαισθητοποίηση των παιδιών μπορούμε να βάλουμε γερά θεμέλια στις επόμενες γενιές για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε η δημαρχος.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παύλος Παντζίκης μοίρασε τσάντες για ανακύκλωση στα παιδιά του δημοτικού σχολείου παροτρύνοντας τα να κάνουν ορθή ανακύκλωση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: