Δήμος Νέας Προποντίδας: Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε προσπάθεια εξόντωσης ανυπεράσπιστων ζώων

Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς ασυνείδητοι “συνάνθρωποι” μας σκότωσαν με φρικτό τρόπο δύο αδέσποτα ζώα στα Ν. Μουδανιά.

Τα αδέσποτα είχαν εμφανή συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης και ένα εκ των δύο παρουσίαζε, επιπλέον, προβλήματα στους οφθαλμούς από επαφή με κάποιο καυστικό υγρό.

Ο συνεργαζόμενος ιδιώτης κτηνίατρος του Δήμου Βανχεερσβίγγελς Κωνσταντίνος, ύστερα από τηλεφωνική ενημέρωση από φιλόζωους πολίτες του Δήμου επιλήφθηκε και των δυο περιστατικών.

Το ένα από τα δύο σκυλιά είχε ήδη καταλήξει, όταν έφτασε στο σημείο, και το δεύτερο κατέληξε μετά από νοσηλεία κάποιων ωρών. Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα αδέσποτα παρακολουθούνταν από κτηνίατρο και έφεραν μικροτσίπ.

Επιπλέον, σιτίζονταν καθημερινά από εθελοντές του Δήμου και δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο περιστατικό επιθετικής συμπεριφοράς τους.

Καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε προσπάθεια εξόντωσης ανυπεράσπιστων ζώων με οποιαδήποτε μέθοδο και τονίζουμε ότι ο Δήμος μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την τιμωρία των ασυνείδητων, που διαπράττουν ένα τέτοιο έγκλημα.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης μήνυσης κατ’ αγνώστων και θα ζητηθεί από τις αστυνομικές αρχές να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον νόμο και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: