ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΖΩΗ 14ΧΡΟΝΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!!

Δραματικές στιγμές έζησαν πριν 20 ώρες έφηβοι αθλητές και προπονητές στο γήπεδο ποδοσφαίρου Νέων Μουδανιών κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης, όταν ένας νεαρός αθλητής κατέρρευσε ξαφνικά! Τα επόμενα δευτερόλεπτα ο νεαρός σταμάτησε να αναπνέει και η καρδιά του σταμάτησε λόγω μιας θανατηφόρας αρρυθμίας.

Παράλληλα, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια (166), έγιναν δύο σημαντικές ενέργειες οι οποίες αποδείχθηκαν ΣΩΤΗΡΙΕΣ για την καρδιά του 14χρονου θύματος καρδιακής ανακοπής.

Επειδή το κάθε δευτερόλεπτο μετράει, κλήθηκαν ιδιώτες Ιατροί της κοινότητας (ο καρδιολόγος κος Κεμιτζόγλου Χαράλαμπος και η γιατρός του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών και εκπαιδεύτρια, κα Ευγενία Χριστοφορίδου), ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα προσπάθεια να φτάσει ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED) του αρτοποιείου FRES CO, ο οποίος διατίθεται στην κοινότητα για δημόσια χρήση.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!!Τελικώς, η εντός ολίγων λεπτών απινίδωση που χορηγήθηκε από τον Απινιδωτή της κοινότητας των Νέων Μουδανιών μέσω της Ιατρού κας Ευγενίας Χριστοφορίδου, κατάφερε να ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ τον 14χρονο έφηβο αθλητή, κάνοντας τους παρευρισκόμενους να πετάνε από χαρά!!!Ο νεαρός αργότερα διακομίστηκε με το 166 στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών και τώρα βρίσκεται σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σε σταθερή κατάσταση!

Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής του καταστήματος FRES CO τοποθετήθηκε στο κατάστημα από την οικογένεια του κου Στέλιου Ευγενίου. Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο που γράψαμε στον διαδικτυακό Χάρτη Απινιδωτών του KIDS SAVE LIVES (https://kidssavelives.gr/map-wide/) πριν 4 χρόνια: ‘’ Στο κέντρο των Μουδανιών και ειδικότερα στον φούρνο FRES.CO, από τις 26 Ιουνίου 2017 τοποθετήθηκε Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED), με σκοπό να βοηθήσει τους δεκάδες πιστοποιημένους μαθητές και πολίτες στην Αναζωογόνηση, για την έγκαιρη αντιμετώπιση θυμάτων καρδιακής ανακοπής. Θερμά συγχαρητήρια για την υπέροχη αυτή πρωτοβουλία στην οικογένεια Στέλιου και Γιάννας Ευγενίου, ένας άνθρωπος να σωθεί και μία οικογένεια να κάνει χαρούμενη, τα έβγαλε τα λεφτά του ο απινιδωτής..!!!’’.

Ένα παιδί ΣΩΘΗΚΕ, μας έκανε όλους ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ, το σωτήριο μηχάνημα τα ΕΒΓΑΛΕ τα λεφτά του!!Θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους όσοι συμμετείχαν στην αναζωογόνηση, έγιναν μία υπέροχη αλυσίδα επιβίωσης!!

Το KIDS SAVE LIVES κάνει ΕΚΚΛΗΣΗ σε όλους τους επιχειρηματίες της Χώρας να τοποθετήσουν κι αυτοί έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή στον χώρο τους και να τον καταγράψουν στον Χάρτη του Συλλόγου για την έγκαιρή χρήση του, με την ελπίδα να σωθεί το επόμενο θύμα καρδιακής ανακοπής.

KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: