ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ

Πριν λίγες μέρες εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και για πρώτη φορά  μετά από 200 χρόνια  η  ιστορική μάχη της  Ρεντίνας  από τον  Δήμο Βόλβης.  

Οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ξεκίνησαν  την Κυριακή 13  Ιουνίου 2021 στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Μαρίνας Μοδίου με την Θεία Αρχιερατική λειτουργία, επιμνημόσυνη δέηση – δοξολογία, αποκαλυπτήρια μνημείου Ηρώων, χαιρετισμούς, εκφώνηση πανηγυρικού λόγου, αναπαράσταση ορκωμοσίας κλπ.  

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την εκδήλωση μνήμης στο υπαίθριο αμφιθέατρο Σταυρού την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 με κατάθεση ιστορικών στοιχείων από αξιόλογους ομιλητές. Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.   

Πίσω όμως από όλες τις εκδηλώσεις που λίγοι γνωρίζουν  ήταν ένα πρόσωπο που είχε αναλάβει από πολύ νωρίς το συνεχές και  αδιάλειπτο  έργο της αναζήτησης ιστορικών στοιχείων  που έμειναν στη αφάνεια  μέχρι σήμερα,  καθώς επίσης και όλη την οργάνωση των εκδηλώσεων, την προβολή και ανάδειξη της ιστορικής μάχης της Ρεντίνας με κατάλληλες ενέργειες.

Αυτός ήταν ο  κ. Πασσιάς Δημήτριος  πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης,

 εμείς οφείλουμε να το αναφέρουμε για ακόμη μια φορά γιατί τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να προσπερνιόνται έτσι απλά, σημαντική βοήθεια στο έργο του πρόσφερε και η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Στέλλα Κοντοπούλου.  

Αρωγός και συμπαραστάτης σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας καθώς επίσης πολύτιμη βοήθεια  με στοχευμένη καθοδήγηση ήταν και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα ντοκιμαντέρ  για την μάχη της Ρεντίνας: 

  

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: