Μετά από 97 χρόνια τελέστηκε ξανά αγιασμός στο παρεκκλήσιο του Πύργου της Ουρανούπολης

Μια ιστορική στιγμή γεμάτη συγκίνηση ζήσαμε την Τρίτη στην Ουρανούπολη.

Μετά από 97 χρόνια τελέστηκε ξανά αγιασμός στο παρεκκλήσιο του Πύργου της Ουρανούπολης που είναι αφιερωμένο στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του μνημείου και τελευταια φορά λειτουργήθηκαν εκεί οι πρόσφυγες που έφτασαν από την Μικρά Ασία και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του τότε Προσφορίου.

Το 1924 ακούστηκε για τελευταία φορά σε αυτή την ιερή αετοφωλιά ο λόγος του Ευαγγελίου και η παρουσία μας εκεί σήμανε και την έναρξη της φετινής λειτουργίας του.

-Με αυτή τη συμβολική κίνηση που οργανώσαμε μαζί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους και τον εξαίρετο προϊστάμενο της Γεώργιο Σκιαδαρέση αλλά και τον Μητροπολίτη Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητο επιδιώκουμε να τιμήσουμε την προσφυγική ιστορία της περιοχής, την αγιορείτικη κληρονομιά και το βυζαντινό μεγαλείο που προσδίδουν στην αυλή του αγιώνυμου όρους τα τιμαλφή του παρελθόντος μας ,όπως είναι ο Πύργος Ουρανούπολης .

-Το σπουδαίο αυτό μνημείο είναι ανοικτό και σας περιμένει, όπως περιμένει και τις τελικές βελτιώσεις του για να αποτελέσει την τέλεια αφορμή για επίσκεψη στην περιοχή.

-Η γιορτή αυτή εντάχθηκε στις παράλληλες δράσεις του γαστρονομικού φεστιβάλ Kouzina του Δήμου Αριστοτέλη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: