Σήμερα η ανακοίνωση της σύστασης της επιτροπής για υποχρεωτικό εμβολιασμό και προνόμια

Η κυρία Πελώνη ξεκίνησε την τοποθέτησή της με αναφορά στο Εθνικό Σχέδιο Ανάταξης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

«Όπως γνωρίζετε μπήκε ήδη σε εφαρμογή το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. με την έκδοση -για πρώτη φορά- κοινού χρέους υπέρ των κρατών-μελών της. Υλοποιείται έτσι μια πρωτοβουλία την οποία στήριξε εξαρχής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με οκτώ ακόμη ευρωπαίους ηγέτες», είπε.

Συνέχισε λέγοντας: «Και βέβαια είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες από την κατανομή των κονδυλίων, καθώς δικαιούται περίπου 31 δισ. σε επιδοτήσεις και σε δάνεια. Για την αξιοποίηση των πόρων αυτών η Ελλάδα κατέθεσε -και μάλιστα από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε.- Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είμαστε στην πρώτη ομάδα χωρών που λαμβάνει έγκριση. Για το γεγονός αυτό πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση στην Αρχαία Αγορά, στην οποία μίλησαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

Όπως έκανε γνωστό η κ. Πελώνη, εντός της ημέρας και ειδικότερα μέσα στο μεσημέρι θα αναρτηθεί η σύσταση της Επιτροπής Βιοηθικής για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, η οποία δόθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν θέλησε να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενό της.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απάντηση πως πράγματι αξιολογείται να αποκτηθεί ένα κυβερνητικό αεροσκάφος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό, αν γίνει, θα γίνει «χωρίς καμία δημοσιονομική επιβάρυνση και αντίθετα θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα πωληθεί ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη που υπάρχουν σήμερα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: